Догори
Дати відгук

Українці зможуть безкоштовно вакцинуватися проти COVID-19 у Польщі

Чиновник розповів у кого буде така можливість

1 хв на прочитання28 Грудня 2020, 22:35
Поділитись:

Українці, які тимчасово або постійно живуть в Польщі, зможуть безкоштовно зробити щеплення від коронавірусу. Про це розповів голова Канцелярії прем'єр-міністра країни Міхал Дворчик. Повідомляє "Польське радіо".

Дворчик сказав, що зробити щеплення зможе кожен, хто легально живе в країні та має карту тимчасового або постійного проживання.

«Тут немає обмежень, тому працівники з України або інших країн зможуть отримати вакцину безкоштовно», - наголосив він.

Чиновник додав, що інші документи, наприклад, дозвіл на роботу або посвідка про навчання, для вакцинації не потрібні. За його словами, вакцина буде доступна кожному, а зробити щеплення зможуть навіть незастраховані люди, зокрема бездомні.

27 грудня в країнах ЄС офіційно почалася масова вакцинація. В Угорщині, Німеччині та Словаччині вакцинація стартувала на день раніше, 26 грудня. Також перші партії вакцини прибувають до Франції, Австрії та Італії. Пріоритетність категорій населення для щеплення країни визначають на свій розсуд. Наприклад, у Франції, Іспанії та Німеччині першими щеплення отримують літні люди, в Польщі — лікарі та інші важливі для боротьби з COVID-19 працівники.

У Pfizer/BioNTech заявили, що готові поставити ЄС 12,5 млн доз вакцини до кінця року.

Європейське агентство лікарських засобів схвалило використання вакцини Pfizer/BioNTech 21 грудня, за п'ять днів президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен повідомила, що препарат отримають всі країни ЄС.  

Нагадаємо, лікарі назвали 5 продуктів, які зміцнюють імунітет взимку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.