Догори
Дати відгук

Лікарі назвали 5 продуктів, які зміцнюють імунітет взимку

Діють вони так завдяки вітаміну А

2 хв на прочитання28 Грудня 2020, 14:59
Поділитись:

Вітамін А — одна з найважливіших харчових речовин, необхідних для підтримки здоров’я тіла. Він знижує ймовірність розвитку вікової сліпоти та онкології, оздоровлює шкіру, а, найголовніше — посилює імунітет. У яких продуктах його найбільше та які краще їсти взимку для зміцнення імунітету, розповіли британські медики, повідомляє Times Now.
Рекомендована добова доза для чоловіків становить 900 мкг, для жінок — 700 мкг.
«Адекватне споживання вітаміну А підтримує здорове функціонування органів зору та імунної системи. Також він допомагає шкірі, запобігаючи та зменшуючи її запалення, прищі та раннє фотостаріння. Вітамін сприяє здоров'ю кісток і знижує ризик раку», — розповіли експерти.
Цей вітамін міститься як у рослинних, так і у тваринних продуктах. Ретинол (також відомий як вітамін А1) міститься винятково у їжі тваринного походження. Ось продукти, які багаті вітаміном А та які треба додати до свого зимового раціону.
Болгарський перець. Зелені та червоні перці містять не лише вітамін А, але ще є джерелом кальцію, фолієвої кислоти та заліза —  важливих компонентів, що забезпечують активне функціонування імунної системи.
Молоко. Крім вітаміну А цей продукт забезпечує організм магнієм, кальцієм, вітаміном D та білком. Його вживання зміцнює кістки та допомагає контролювати вагу.
Броколі. Цей вид капустяних овочів часто називають одним із найпопулярніших продуктів у раціоні завдяки багатому складу корисних для здоров'я мікроелементів. Окрім вітаміну А в його складі містяться вітаміни B, C, E і K, білок, клітковина, кальцій, залізо, калій, магній і селен.
Морепродукти. Скумбрія, оселедець, вугор, лосось і тунець відомі високим вмістом жирних кислот омега-3, важливих для захисту організму від розвитку запалень. Ці ж продукти забезпечують його вітаміном А.
Морква. Вона містить бета-каротин — з'єднання, що організм перетворює на вітамін А. Завдяки споживанню моркви поліпшується здоров'я очей та знижується ризик розвитку катаракти.

Нагадаємо, дієтологи пояснили, який сніданок змушує людей гладшати.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Ілюстрація ритму серця. Зображення створено ШІ
Серце в ритмі музики — як улюблений темп пісень впливає на наше тіло під час тренувань
3 хв на прочитання16 хвилин тому
Чи можна їсти морозиво щодня? 9 ризиків для здоров'я
Що буде, якщо їсти морозиво щодня: дієтологи попереджають про 9 ризиків для здоров'я
3 хв на прочитанняВчора
Дівчина та хлопці. Зображення створено ШІ
Кількість не головне: як численні сексуальні партнери впливають на жіноче здоров’я
3 хв на прочитанняВчора
Крадіжка підйомника для людей з інвалідністю у Чернівцях: жінці загрожує в'язниця
У Чернівцях жінку підозрюють у викраденні сходового підйомника для людей з інвалідністю
1 хв на прочитання01 Липня 2025
В Одесі урочисто відкрили інклюзивний пляж, але на нього не пускають відвідувачів?
1 хв на прочитання01 Липня 2025
Популярні кімнатні рослини, які можуть приносити в дім біди та невдачі
2 хв на прочитання01 Липня 2025
"Лісове купання": як прогулянки в лісі можуть покращити здоров'я – доведено наукою
1 хв на прочитання01 Липня 2025
Кава як еліксир часу: таємниця давнього білка
3 хв на прочитання01 Липня 2025