Догори
Дати відгук

Україна — на другому місці у світі за вирощуванням гарбузів та кабачків

Допомагають сприятливі погодні умови.

1 хв на прочитання13 Жовтня 2021, 15:28
Фото:
ЗЕЛЕНА САДИБА Фото: ЗЕЛЕНА САДИБА
Поділитись:

Україна займає 2-ге місце у світі за вирощуванням гарбузів і кабачків. Про це повідомляє «Український клуб аграрного бізнесу».

За даними Державної служби статистики України в 2020 році українським господарствам вдалось отримати приблизно 650 тис. т гарбузів, що на 9 % нижче аналогічного показника минулого року.

«Зменшення обсягів виробництва відбулося як за рахунок скорочення посівних площ під цією культурою, так і зменшення врожайності. Варто зазначити, що гарбузи переважно вирощуються в господарствах населення. На промислові та фермерські господарства припадає лише 2 % вирощених в Україні гарбузів», — розповіла аналітик УКАБ Світлана Литвин.

Зовнішня торгівля гарбузами розвинена слабко. Імпортних відвантажень практично немає, а от експортні поставки хоча і зросли минулого року у 3,2 рази до 2 тис. т, але не перевищують 0,3 % загального обсягу вирощених в Україні гарбузів. Основними країнами-імпортерами українських гарбузів є Великобританія (62 % експортної виручки), Румунія (19 %) і Молдова (4 %).

«Цього року очікується кращий урожай гарбузів порівняно з минулорічним, передусім за рахунок кращої врожайності», — прогнозують експерти.

Нагадаємо, що українці стали лідерами у споживанні кабачків і гарбузів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото:
ЕТНОХАТА
На Чернігівщині бджоляр робить косметику з меду, крем-мед і питний мед
1 хв на прочитанняВчора
Картопля
Селекціонери вивели новий сорт картоплі, яка може рости в морози
1 хв на прочитанняВчора
Фото надані Лесею Дячок
Без добрив, лише вода: у Хмельницькому на вертикальній фермі подружжя вирощує мікрозелень для енергетиків (ФОТО)
2 хв на прочитання25 Жовтня 2021
Фото:Суспільне
Подружжя з Кіровоградщини вирощує 200 сортів винограду на 20 сотках городу (ВІДЕО)
2:1823 Жовтня 2021
На Волині вирощують груші розміром із літрову банку (ВІДЕО)
1 хв на прочитання22 Жовтня 2021
У Тернополі школярі створили унікальний метод вирощування екологічної мікрозелені (ФОТО)
1 хв на прочитання21 Жовтня 2021
Унікальні соуси з кавунів, динь , часнику та перцю створює господиня на Херсонщині (ВІДЕО)
2:0021 Жовтня 2021
На Київщині фермер розводить черв'яків та отримує натуральні добрива (ВІДЕО)
2 хв на прочитання20 Жовтня 2021
Більше з GreenPost
Дешево і просто: науковці радять, як очистити фрукти від пестицидів
2 хв на прочитання10 хвилин тому
"Кашель кашлю - рознь!" Чому відповідальні педіатри ніколи не лікують кашель онлайн
2 хв на прочитання45 хвилин тому
Як знизити аутоімунні реакції: осінні рекомендації від дієтолога
3 хв на прочитання7 годин тому
Фото:
UkrMedia
Раз, двічі, тричі: чому вночі ми бігаємо в туалет – пояснює лікар
2 хв на прочитанняВчора
«Жодних сертифікатів, жодної дискримінації»: у Києві продовжує працювати ресторан, котрий не дотримуються карантинних обмежень
3 хв на прочитанняВчора
У Миколаєві у лікарні із коронавірусними хворими закінчився кисень
2 хв на прочитанняВчора
Чому, вилікувавши алергію, можна уникнути лікування туберкульозу
2 хв на прочитанняВчора
Жителі Лівого берега Києва можуть залишитись без тепла – названо причину
3 хв на прочитанняВчора