Догори
Дати відгук

Україна купує сіль в Африці: що сталося з вітчизняною

Буштинське родовище не покриває потреби країни.

1 хв на прочитання28 Грудня 2023, 09:14
Чому Україна закуповує сіль в Африці Чому Україна закуповує сіль в Африці
Поділитись:

Україна змушена закупляти технічну сіль у країнах Африки через несправність родовища солі в Закарпатській області. 

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

За його словами, проблеми із закарпатською сіллю пов'язані з початком розробки родовища у 2022 році. Робота з родовищем відзначалася численними труднощами через недоліки в фаховому рівні працівників і в проведенні геодезичних робіт.

«Вони спочатку не планували бетонувати шахту, згодом, коли прохід почав засипатися, це необхідно було зробити. Тому наново копали, ставили металоконструкції, укріплювали тощо», - пояснив Микита.

Голова Закарпатської ОВА зазначив, що для вирішення проблеми потрібно ще рік, інвестор вже вклав близько 170 мільйонів гривень у проект. Наразі на Буштинському родовищі добувають близько 45 тонн технічної солі на добу, але ця кількість не покриває усі потреби країни.

Закарпатська сіль потрібна як регіону – зокрема через створення робочих місць, – так і Україні загалом. Адже через неможливість її отримання від Артемсолі країна змушена закуповувати її за кордоном.

Віктор Микита зазначив, що нині українська влада планує домовитися з Укрзалізницею про будівництво окремої колії до родовища солі, але підприємство вже використало всі інвестиції.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.