Догори
Дати відгук

У ВООЗ визнали: ситуація з COVID-19 у світі — це катастрофа

Системи охорони здоров'я більшості країн знаходяться в кризі, що ускладнює боротьбу з іншими інфекційними захворюваннями.

1 хв на прочитання09 Листопада 2020, 14:47
Поділитись:

Ситуація з коронавірусом в світі погіршується стрімкими темпами і близька до катастрофи, заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебрейесус.

За його словами, несподівано сильний натиск другої хвилі поставив людство в умови, які виявилися набагато гіршими надзвичайної ситуації.

Гебрейесус підкреслив, що системи охорони здоров'я більшості країн знаходяться в кризі, що ускладнює боротьбу з іншими інфекційними захворюваннями.

«Ми віддані захисту людей в умовах надзвичайної ситуації в сфері охорони здоров'я, але пандемія COVID-19 вже вийшла за рамки просто надзвичайної ситуації», - заявив він у виступі на 73-й сесії ВООЗ.

У зв'язку з цим глава організації поклав великі надії на створення ефективної вакцини і закликав сприймати її як «глобальне благо, а не приватний сировинний товар».

Загальне число заражень коронавірусів з початку пандемії перевищило 50 млн 300 тис., Померли 1,25 млн осіб (близько шести тисяч за добу). Найбільш складною залишається ситуація в США, на частку яких припадає п'ята частина від усього числа хворих - майже 10 мільйонів. Серед американців зафіксовано 237 568 смертей.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.