У Британії науковці вперше дослідили чоловіка з потроєним пенісом: це виглядає не так, як здається

2 хв на прочитання26 Жовтня 2024, 22:46
Зображення згенеровано ШІ

Міг навіть не знати про свою особливість.

У Великій Британії помер 78-річний чоловік, який заповів своє тіло науці. Науковці почали досліджувати його тіло та виявили незвичайну аномалію, йдеться у звіті, опублікованому в Journal of Medical Case Reports. Це рецензований медичний журнал, де лікарі розміщують звіти про цікаві клінічні випадки, з якими стикалися у своїй практиці, розповідає «Дзеркало».

Йдеться про трифалію — рідкісну вроджену аномалію, яка характеризується наявністю трьох окремих стовбурів пеніса. Раніше її було описано медиками лише одного разу — 2020 року, коли в Іраку народився такий хлопчик. Особливість виявили, коли маленького пацієнта показали лікарям у тримісячному віці через гідроцель.

У зв'язку з цим знахідка британських медиків — це перший зафіксований випадок патології у дорослої людини й водночас перший, який був ретельно вивчений під час посмертного розтину тіла.

У померлого британця, як описується у звіті, був «основний» пеніс і два «маленькі додаткові», які перебували в мошонці. Кожен стовбур прутня мав власні печеристі тіла (це те, що набухає при ерекції) і головку. Уретру ж «ділили» головний пеніс і додатковий, який був більшим. А у другого додаткового, меншого, уретра була відсутня.

Дослідники припускають, що померлий чоловік міг навіть не знати про свою особливість за життя, оскільки візуально геніталії нічим не відрізнялися від звичайних. Науковці також підкреслили, що проводити розтин дуже важливо для розвитку науки, оскільки без цієї процедури, ймовірно, особливість чоловіка не виявили б і вона залишилася б невивченою. У зв'язку з цим зазначається, що подібні випадки можуть траплятися набагато частіше, ніж думають медики сьогодні.

До речі, набагато поширеніша, хоча все ще дуже рідкісна аномалія — це дифалія. За словами науковців, із двома стовбурами пеніса народжується приблизно 1 хлопчик на 6 млн. Але задокументовано лише близько 100 випадків відтоді, як такий стан було описано вперше приблизно 400 років тому.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: