Догори
Дати відгук

У США українець встановив світовий рекорд швидкості на електробайку "Дніпро" (ВІДЕО)

Найскладніший рекорд у кар'єрі спортсмена.

1 хв на прочитання17 Серпня 2021, 23:48
Фото: скрін з відео Фото: скрін з відео
Поділитись:

Рекорд поставлений українцем Сергієм Маликом на фестивалі швидкості, що проходить на висохлому соляному озері Бонневіль у США. На змагання Bonneville Speed Week 2021 українець приїхав із кастомним електричним мотоциклом Dnepr Electric, побудованим в Україні.

Під час заїздів 12 серпня гонщик встановив новий світовий рекорд швидкості для електромотоциклів у своєму класі А Omega. Результат Сергія Малика — 195,93 км/год (107,217 миль/год).

Рекорд був встановлений усього за 40 хвилин до закінчення заїздів.

"Це найскладніший рекорд, який у мене взагалі був, — прокоментував Сергій Малик своє чергове досягнення. — Все в останній момент: три спроби, три рекордні кваліфікації ..."

Цей рекорд став вже 40-м подібним досягненням у кар'єрі Сергія Малика.

Раніше мотоцикл уже перемагав у Бонневілі, але в цьому році конструкція була доопрацьована, щоб досягти вищої швидкості в ході заїздів. Електробайк побудований спеціально для участі в рекордних заїздах на Бонневілі. Він оснащений синхронним електродвигуном на постійних магнітах номінальною потужністю 50 кВт і піковою 100 кВт. При цьому мотор важить всього 12 кг.

Тяговий літіє-полімерний акумулятор має ємність 12 кВт • год, а інвертор — українського виробництва. Максимальний струм на виході — 200А, що забезпечує крутний момент 220 Нм.

Нагадаємо, що троє українських ветеранів на протезах підкорили Казбек.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.