Догори
Дати відгук

Американський професор підпалював ліси

Його локації відстежили й помітили, що на них виникають пожежі

2 хв на прочитання13 Серпня 2021, 11:06
Американський професор підпалював ліси Американський професор підпалював ліси
Поділитись:

Професор Каліфорнійського коледжу був заарештований — йому висунуто звинувачення у підпалі у зв'язку з одним із серії підпалів, що виникли біля масштабної пожежі штату Діксі, повідомляє каліфорнійське видання The Sacramento Bee.

Вважається, що 47-річний Гері Стівен Мейнард працював у кількох коледжах Каліфорнії, включаючи університети Санта-Клари та Університет штату Сонома, де доктор Мейнард був внесений до списку викладачів у галузі кримінального правосуддя, що спеціалізується на кримінальному судочинстві, культах та девіантній поведінці.

Представник штату Сонома Джулія Гонсалес заявила, що Мейнард більше не працює в університеті. Школа видалила сторінку його профілю через кілька хвилин після прохання The Sacramento Bee про коментар.

Мейнард був заарештований у суботу після розслідування, яке розпочалося 20 липня і включало агента Лісової служби США, який розмістив під його автомобілем пристрій стеження після того, як його 3 серпня ненадовго зупинила поліція Сузанвілла.

Мейнард у вівторок коротко виступив у федеральному суді в Сакраменто, де помічник прокурора США Майкл Андерсон попросив не звільняти його з-під варти.

«Просто немає умов, які могли б бути створені таким чином, щоб забезпечити безпеку громадськості стосовно цього підсудного», — сказав Андерсон судді-магістрату США Кендалл Дж. Ньюман.

У протоколі про затримання йдеться про те, що протягом останніх кількох тижнів Мейнард спричинив низку пожеж поблизу Національного лісу Лассен та Національного лісу Шаста Трініті. Територія, на якій Мейнард вирішив розпалити вогонь, розташована поблизу триваючої пожежі в Діксі, яку досі не вдається локалізувати, незважаючи на розгортання та зусилля понад 5000 осіб. Залежно від напрямку вітру, дим від цієї пожежі охопив будівлю федерального суду в Сакраменто і був відчутний у кількох штатах.

Мейнардові інкримінують навмисний підпал на ранчо в окрузі Лассен у суботу, і за це йому може загрожувати до п’яти років ув’язнення та штраф у розмірі 250 000 доларів.

Слідство не відкидає, що у звинувачуваного можуть діагностувати психічні проблеми.

Згідно з матеріалами суду, Мейнард уперше привернув увагу влади після того, як 20 липня о 9.45 ранку на західних схилах гори Шаста надійшло повідомлення про каскадну пожежу.

Тоді влада почала відстежувати пересування Мейнарда за допомогою його картки електронного переказу допомоги (EBT), а також за допомогою відеозаписів у магазині, і почали дивитися на попередні пожежі.

Також ми розповідали, що валуна-«расиста» перемістили на прохання американських студентів (ФОТО).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost