- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- У спеку саме те: простий рецепт домашнього лимонаду
У спеку саме те: простий рецепт домашнього лимонаду
Можна регулювати кількість цукру та лимонного соку за смаком або додати свіжі фрукти, м'яту чи мед.
Зображення згенеровано ШІДомашній лимонад відрізняється від магазинного натуральними інгредієнтами, відсутністю консервантів і зайвого цукру. До того ж його завжди можна підлаштувати його смак під свої вподобання, регулюючи кількість цукру та лимонного соку на свій смак або додавши свіжі фрукти, м'яту чи мед. Виходить дуже освіжаючий напій — у спеку саме те!
Інгредієнти:
лимони — 3 шт.;
апельсини — 2 шт.;
вода — 2 л + 200 мл для сиропу;
цукор — 200 г;
м'ята свіжа (за бажанням) — до смаку.
Приготування.
Для сиропу з'єднати 200 мл води та цукор. Довести до кипіння і варити кілька хвилин до повного розчинення цукру.
Поки сироп вариться і трохи остигає, вимити фрукти, вичавити сік з 2 лимонів та 1 апельсина. (Щоб легше було тиснути сік, цитрусові можна поставити на 30 секунд у мікрохвильову піч на високу потужність — тоді вони охочіше віддадуть весь сік.) Лимон, що залишився, й апельсин нарізати кружальцями. Кружальця апельсина можна розрізати навпіл.
У велику скляну посудину (банку, лимонадник) викласти нарізані фрукти, додати сік, сироп і залити холодною водою.
Добре перемішати — лимонад готовий.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.

