Догори
Дати відгук

У Росії почали продавати яйця за паспортами

Жителі Чукотки пояснили, чому вартість десятка яєць може доходити до 600 рублів.

2 хв на прочитання03 Червня 2023, 14:13
Поділитись:

Жителі російського міста Білібіно (адміністративний центр Білібінського району Чукотського автономного округу) скаржаться, що яйця стали продавати за паспортами. Т.в.о. губернатора Чукотки Владислав Кузнєцов доручив створити швидкий запас яєць і пообіцяв вирішити проблему з будівництвом птахофабрики. Про це розповідає «Московський комсомолець».

«Учора працював у Білібіному. Жителі міста розповіли, що яйця продають людям тільки за паспортом — підхід, як у дев'яностих роках! Доручив швидко створити в Білібіно запас яєць, достатній для закриття потреби», — написав чиновник у своєму Телеграм-каналі.

Видання пише, що дефіцит яєць у Білібіному виник не вчора. Місцеві жителі протягом багатьох років скаржаться на проблеми з поставками яєць і ціни на продукт. У соцмережах люди ділилися, що вартість яєць доходить до 600 рублів за десяток.

«У Білібіному проживає 5,5 тисячі осіб. Місто розташоване за 1000 км від Магадана. Продукти туди доставляють літаками. Жителі в курсі, коли прилітають літаки з яйцями. І якщо в центральній Росії в разі чого починають скуповувати гречку і цукор, то в Білібіно біжать за яйцями», — розповідає Ростислав Сидоров, який відпрацював у Білібіно вахтовим методом два роки.

Він говорить, що не чув про продаж яєць за паспортами, тим більше в цьому нема потреби.

«Білібіно — місто маленьке, усі одне одного знають в обличчя, паспорти не потрібні. Продавщиця магазину, якщо помітить, що людина вдруге приходить по яйця, одразу скаже: "Ти що, збожеволів, покладено три десятки в одні руки"», — пояснює чоловік.

На його думку, вирішенням проблеми стало би прокладання дороги до порту — тоді можна було б здешевити логістику, а не доставляти яйця та інші продукти літаками. А ось будівництво птахофабрики в Білібіно нерентабельне.

«Занадто дорого привозити зерно для курей. Але найголовніша проблема Чукотки — фахівці. Через морози працювати тут важко, продуктивність падає, люди частіше хворіють. Фахівцям потрібно платити великі гроші, щоб їх зацікавити роботою в цих краях. До того ж у Білібіному дефіцит житла. Дешеві квартири закінчилися, а по 5-6 млн ніхто купувати не стане. Муніципального житла немає. Залишилися тільки споруди, які потрібно відновлювати. Є бараки, але туди сім'ю не перетягнеш. Тобто працівників птахофабрики селити нікуди», — розповідає росіянин.

Тимчасом в РФ закінчилися трупи, тому Держдума хоче врегулювати використання незатребуваних небіжчиків для навчання медиків.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023