Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • У поліції вважають, що джерелами займання луганських пожеж є замикання електромереж

У поліції вважають, що джерелами займання луганських пожеж є замикання електромереж

2 хв на прочитання06 Жовтня 2020, 15:54
 Pixabay Pixabay
Поділитись:

На території Луганської області продовжується гасіння пожеж в природних екосистемах, які виникли 30 вересня та 1 жовтня. Наразі стало відомо, що поліція встановила чотири ймовірних джерела займання, що переросли у пожежі на території  Луганської області.

Як повідомила на своїй сторінці у Facebook речниця поліції у Луганській області Тетяна Погукай, ймовірними джерелами займання стали пожежі, що виникли   у селах Смолянинове, Половинкине, Запорізьке, а також місті Щастя та смт Білокуракине.

Вона назвала такі ймовірні джерела займання:

  • у с. Смолянинове Новоайдарського району безпосередньо під лінією високовольтної електромережі, яке сталось приблизно о 15:45 1 жовтня;
  • у с. Половинкине та с. Запорізьке Старобільського району ймовірною причиною виникнення пожежі, а саме загоряння сухої трави та лісового насадження, стало замикання проводів високовольтної електромережі внаслідок сильних поривів вітру;
  • у м. Щастя Новоайдарського району безпосередньо під лінією високовольтної електромережі. Займання сталося приблизно увечері 30 вересня;
  • у смт Білокуракине, вул. Розкішна, внаслідок необережного поводження з вогнем 60-річної місцевої мешканки, яка розпалила багаття на своєму огороді, щоб випалити бур’ян та суху траву, вогнище перекинулося на суху вербу, що знаходилася неподалік городу.

Додамо, у ДСНС України заявили, що  ситуація з пожежами на Луганщині повністю контрольована. Під час ліквідації лісових пожеж виявлено тіла  11 осіб, за попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, складає понад 20 тис. га.

Наразі за фактами луганських пожеж відкрито 10 кримінальних проваджень. 

Відомо, наслідки таких пожеж ліквідовуються не один, не два і навіть не 10 років — екосистема відновлюється дуже довго. На нормальне відновлення лісів прийдеться чекати не менше 50 років.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко