Догори
Дати відгук

У Литві пацієнтам почали виписувати рецепти на кроки

Оскільки можливості переміщення в усіх людей різні, є рецепти різних типів.

1 хв на прочитання26 Липня 2024, 18:48
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Науковці та лікарі одноголосно стверджують, що ходьба знижує ризик розвитку 40 хронічних захворювань. У зв’язку з цим лікарі Центральної клініки Вільнюса представляють інновації — особисті рецепти на кроки. Лікарі виписуватимуть ці рецепти людям із серцево-судинними захворюваннями, зайвою вагою, неактивним пацієнтами, людям із поганим емоційним станом здоров'я тощо. Про це повідомляє портал madeinvilnius.lt.

7 4000, 8000 або 10 000 кроків на день — це три рецепти, які тепер сімейні лікарі виписують пацієнтам. За допомогою цього рецепту людей відправлять не до аптеки, а на додаток Walk15 у телефоні — там і рецепт, складений особисто для пацієнта. Рецепт діятиме 3 місяці. Протягом цього часу пацієнт «отримає» кроки.

«Ми включаємо найактивніші програми ходьби. Ми переконані в перевагах ходьби і хочемо, щоб наші пацієнти більше ходили та покращували свій стан і настрій», — сказала директор клініки Лайма Скріцкене.

Автор ідеї Walk15 Влада Мусвідайте-Вілчауске заявила, що для запобігання захворюванням потрібні рецепти на кроки. За її словами, оскільки можливості переміщення в усіх людей різні, є рецепти різних типів.

За словами сімейного лікаря Діани Янчаускен, такі рецепти є зручним і приємним способом досягнення поліпшення самопочуття.

«Золотий стандарт для здорової людини становить 10 000 кроків на день, щонайменше 3-5 разів на тиждень. Із цих 10 000 близько 3000 вам потрібно йти швидким темпом», — сказав професор Альбертас Скурвідас.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost