Догори
Дати відгук

У Києві створено 5 тисяч укриттів на випадок війни — Кличко

Мер каже, що Київ готується до найгіршого сценарію.

2 хв на прочитання16 Грудня 2021, 14:58
Фото:
АрміяInform Фото: АрміяInform
Поділитись:

З 2014 року, від початку російської агресії на сході країни, в Києві відновлюють споруди цивільного захисту, і сьогодні столиця готова до найгіршого сценарію. про це міський голова столиці Віталій Кличко заявив під час звіту про діяльність у 2021 році та плани на наступний рік.

«Сьогодні під постійним контролем перебувають майже 5 тисяч укриттів Фонду захисних споруд. І представники ЗМІ тиждень тому могли побачити, як готують укриття, як вони виглядають. Працює над цим Департамент муніципальної безпеки», — розповів Кличко.

Київський міський голова Віталій Кличко запевнив, що столична влада робить все можливе, аби забезпечити правопорядок на вулицях міста та максимально убезпечити киян у разі військової агресії з боку Росії.

«Ключове питання, яке турбує не тільки українців, і киян зокрема, а й важливе у всьому світі — це безпека у країні. Коли до кордонів нашої країни відбувається стягнення російських військ. Безпека в місті, де кияни прагнуть і повинні почуватися спокійно. Ми, міська влада, робимо все можливе, щоб навіть найгірший сценарій розвитку подій не захопив столицю зненацька. Аби забезпечити правопорядок на вулицях міста та максимально убезпечити киян, якщо це буде потрібно», — розповів Кличко.

Він нагадав, що цього року у столиці створили Департамент муніципальної безпеки КМДА.Також підготували проєкт міської цільової програми «Захисник Києва» — для муніципальної підтримки територіальної оборони столиці на наступні три роки. Крім цього, триває набір резервістів у 112-ту окрему бригаду територіальної оборони, і вже збільшили її чисельність. Також збільшили чисельність «Муніципальної охорони» міста — до 600 осіб.

Нагадаємо, що з наступного тижня у Києві будуть навчання на випадок нападу Росії.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.