Догори
Дати відгук

У Києві та на Київщині в інфекційних лікарнях почався колапс

Медики не справляються із потоком нових хворих, а пацієнти не можуть домогтися свого права на шпиталізацію із важкою недугою.

2 хв на прочитання25 Березня 2021, 20:20
На Київщині опорні лікарні більше не можуть приймати нових хворих на ковід - для всіх не вистачає місць На Київщині опорні лікарні більше не можуть приймати нових хворих на ковід - для всіх не вистачає місць
Поділитись:

Лікарні Києва та столичної області не справляються із напливом нових хворих на ковід. Про це повідомляють журналісти ТСН. 

Найгірша ситуація зараз у Броварах. У відділенні інтенсивної терапії місцевої лікарні не залишилося жодного вільного місця. А "швидка", яка приїжджає на виклики, відмовляється шпиталізувати хворих у стаціонар. Медики кажуть, що це зробити просто неможливо через відсутність будь-яких вільних місць.

"Тричі викликали швидку і нікуди не везли, бо вже ніде не було місць, ніде. Але я вже зовсім задихалась, то ми прийшли, чекали і так потрапили", - каже одна із пацієнток стаціонару міської лікарні.

У жінки лабораторно підтвердили ковід. Зараз вона потребує підключення до кисню. 

Ті пацієнти, які наважуються дістатися лікарні самотужки, скаржаться на довжелезні черги. В таких умовах не може йтися про жодну безпечну соціальну дистанцію. Також докучає людям задуха. Навіть ті хворі, у яких немає проблем з легенями, бояться знепритомніти та часто виходять на вулицю зробити ковток свіжого повітря.

Не краща ситуація й у столичних опорних лікарнях, які б мали приймати нових інфікованих коронавірусом. У Києві вже шість стаціонарів заповнені на сто відсотків. Ще 8 опорних медзакладів використали 90% ліжкового фонду.

Те, що лікарні переповнені, не приховує і заступник київського міського голови Володимир Бондаренко.

"Опорні лікарні Києва завантажені на 100%, там ліжка вже стоять в коридорах, і ми цього не приховуємо.Додаткових домовленостей з Київською областю у такому випадку не може бути, оскільки там також завантажені практично всі ліжко-місця", - коментує ситуацію Бондаренко

Каже, що вихід із ситуації один: чекати, доки eряд дозволить перепрофілювати під COVID відомчі лікарні. Це дасть у столиці ще 11 тисяч додаткових ліжок для нових хворих на ковід.

Як ми писали раніше, в Україні зафіксували рекордну кількість нових випадків COVID і вражаючу кількість померлих. З початку нового року такої кількості нових випадків ковіду в Україні не фіксувалося жодного разу. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost