Догори
Дати відгук

Сімферополь перетворився на місто пилу: як Крим переживає велику посуху

Півострів, до якого не доходить прісна вода із Північно-Кримського каналу, важко переживає спекотне літо

2 хв на прочитання05 Серпня 2020, 12:20
Обміліле Міжгірське водосховище в Криму. Фото: Крим.Реалії Обміліле Міжгірське водосховище в Криму. Фото: Крим.Реалії
Поділитись:

Кримський півострів страждає від нестачі прісної води: у селищі Мирнівське через посуху навіть ввели режим надзвичайної ситуації, повідомляють “Крим.Реалії”.

“Можливо, дійде до того, що було в 1993-1994 роках - до великої посухи. Західні, північні і східні райони Криму завжди зазнавали труднощів, а на північному заході, в районі Севастополя і Сімферополя живе багато народу. Вирішити проблему неможливо, вона давня, всі про це знають, і ніби як треба щось робити в цьому напрямку, особливо на майбутнє”, - прокоментував ситуацію провідний експерт Державного бюджетної установи "Екоцентр" в Севастополі Олексій Федоров.

Керівник громадського об'єднання “Асоціація громадськості Сімферополя” Сергій Дудченко вважає, що нинішня проросійська влада в Криму свідомо замовчує масштаб проблеми та не намагається її вирішити.

 “Я виріс в Сімферополі, і це був затишно, зелене, квітуче місто. Зараз воно перетворюється в сумовите, сіре, запилюжене містечко, де повністю ігнорують потреби парків та інших зелених територій. Їх не поливають, не приділяють увагу зонам, де люди можуть спокійно відпочити від денної спеки. Словом, немає ніякого контролю і планування”, - сказав Дудченко.

Нагадаємо, що Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією в 2014 році поставки води на півострів припинили.

Сьогодні стало відомо, що у Криму без води залишилися близько 1800 осіб.

Як інформував GreenPost своїх читачів раніше, у Севастополі стрімко міліє Чорноріченське водосховище.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.