Догори
Дати відгук

У «Естафеті патріотів» у Харкові взяли участь понад 200 людей з інвалідністю (фото)

Спортивне свято зібрало як паралімпійців, так і дітей

3 хв на прочитання04 Липня 2021, 18:39
Фото: Укрінформ Фото: Укрінформ
Поділитись:

Понад дві сотні людей з інвалідністю, включаючі діючих спортсменів-паралімпійців та дітей, у тому числі, з синдромом Дауна, зібрало увечері спортивне свято «Естафета патріотів». Про це повідомляє Укрінформ.

«Мета свята - продемонструвати землякам, що люди з інвалідністю можуть реалізувати себе в житті і навіть завоювати олімпійське «золото». Для цього потрібно не замикатися в собі, а спілкуватися, дружити і займатися спортом. До того ж, ми намагаємося інтегрувати людей з інвалідністю, зокрема дітей з синдромом Дауна, в повсякденне життя та навчити представників суспільства толерантно до них ставитися", - зазначила на відкритті свята його організатор, учредитель благодійного фонду «Привалова RUN» Олена Привалова.

Прапор України на відкритті свята підняли харків'яни - чемпіони паралімпийських ігор різних років - від чемпіона світу з армрестлінгу Миколи Татевосяна до чемпионки світу з біатлону Людмили Павленко та чемпіона світу з лижних гонок, ветерана-афганця Миколи Овчаренка, а також ветерани АТО/ООС та волонтери.

Фото: Укрінформ

 

Щодо учасників свята, то серед них - вихованці Харківського міського центру соціальної та спортивної реабілітації, а також Дитячої футбольної академіі "Динамо", обласної Федерації парашутного спорту, Клуба дельтапланерістів, федерації з художньої гимнастики, клуба авіамоделювання "Горизонт" Харківського авіазаводу.

Коли за програмою естафети бігуни долали від 100 до 400 метрів, спортсмени на візках показали не тільки швидкість руху, а й вправність у метанні ядра, стрільби на спеціальній локації чи містецтві петанку - киданні куль руками, до речі, разом з дітьми з інвалідністю.

Були й показові досягненя у творчісті. Так, дует родини Польових - Світлани та її 8-річного сина Сергія, який має діагноз Дауна - зірвав овації глядачів своїм номером "Арлекін"з елементам акробатики та театрального шоу.

Деякі гості свята, як 6-річна Мілена Чупіс, прийшли на стадіон з рідними. Мілена через діагноз Дауна ще не вміє розмовляти, але радіє новим друзям, яких знайшла на святі, та жваво цікавиться змаганнями авіамоделістів чи підготовкою до запуску повітряної кулі - це подарунок святу від авіазаводу - обсягом 2,5 тис. кубометрів з корзиною для тих, хто бажає піднятися на будь яку висоту.

Фото: Укрінформ

 

Після підсумкового забігу учасники свята отримали грамоти та подарунки, а 9-річний Микита Каратаєв, учень міської спеціальної школи для хворих на ДЦП, - сертифікат від БФ «Привалова RUN» та щомісячну стипендію за контрактом підготовки до участі в паралімпійських змаганнях з легкої атлетики.

Свято завершилось димовим кольоровим шоу, після чого учасники перемістилися до Центрального парку культури і відпочинку імені Горького, де на них чекають безкоштовні атракціони - свято відбулося за підтримки Харківської міської ради.

Нагадаємо про право на працю людей з інвалідністю.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання3 години тому
Фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
Фото: 24 Канал
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитанняВчора
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитанняВчора
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитанняВчора
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитанняВчора