Догори
Дати відгук

У дорогу чи на природу: мафіни з кабачків та з курячого філе

Можна додати кольору

1 хв на прочитання17 Липня 2022, 23:41
Поділитись:

Ми уявляємо мафіни солодкими. Але чому б не спробувати зробити їх з незвичних, «недесертних» продуктів? Пропонуємо два варіанти: з кабачків та з курячого фаршу. До речі, можна ці два тіста змішати та робити страву і з кабачків, і з курки одночасно. Рецепти практично однакові. Такі мафіни можна подавати разом, використовуючи кабачкові як гарнір, наприклад. А ще їх зручно взяти в дорогу чи на природу, пише Новости Ю

Мафіни з курячого фаршу

  • фарш курячий (з філе) 500 гр
  • цибуля 1 шт.
  • яйце 1 шт.
  • часник 2-3 зубчики
  • карі 1 ч.л.
  • манка 2 ст. л.
  • чорний перець, сіль
  • сир твердий 50 гр.
  • олія для змащування форм

    Подібнити цибулю цибулю. Подрібнюємо кінзу, кріп. Змішати усі складники. Натерти сир.

Змастити форми для мафінів олією. Фому заповнювати приблизно на 3/4, щоб у процесі випікання сік, що виділяється, не витік. Посипати тертим сиром. Запікати 35-40 хвилин при температурі 190°.

Мафіни з кабачків

Інгредієнти:

  • кабачок 1 шт.
  • яйце 1 шт.
  • часник 2-3 зубчики
  • карі 1 ч.л.
  • манка 3 ст. л. (можна взяти борошно)
  • чорний перець, сіль
  • сир твердий 50 гр.

олія для змащування форм

І кабачкові, і курячі мафіни виходять трохи блідими. Можна додати кольору, додавши терту моркву або дрібно нарізаний кріп чи червоний солодкий перець.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.