Догори
Дати відгук

Тушкована капуста з курячим філе — простий рецепт

Подавати готову тушковану капусту в горщику або глибокій мисці.

1 хв на прочитання24 Червня 2024, 07:32
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Капуста вже стала сезонним продуктом, і з неї можна готувати багато різних страв. Наприклад, стушкувати її з курячим філе.

Інгредієнти:

куряче філе — 250 г;

капуста — 1/2 качана;

морква — 1-2 шт.;

часник — 1 зубчик;

сіль/перець — за смаком;

лавровий лист — 1 шт.4

томатна паста — 150 г;

вода — 100 мл.

Приготування.

Куряче філе помити, обсушити паперовим рушником і обробити. Видалити жилки і нарізати м'ясо кубиками. Відправити на сковорідку (ідеально підійде трохи заглиблена або взагалі вок) із трохи підігрітою оливковою олією та обсмажити до світлого відтінку. До золотистої скоринки філе не доводити! Посолити й поперчити за смаком.

Половинку качана капусти пошаткувати будь-яким зручним способом.

Моркву нарізати максимально тонкою соломкою чи натерти на великій тертці. Роздушити та подрібнити зубчик часнику.

Капусту відправити на сковорідку, попередньо зменшивши вогонь. Тушкувати до зменшення маси, хвилин 10.

Додати моркву та часник. Продовжувати тушкувати ще 10 хвилин.

Розвести томатну пасту водою до рідкого стану чи взяти томатний сік. Залити соусом капусту з куркою. Додати лавровий лист, сіль/перець за смаком. Знову закрити кришкою і залишити тушкуватися вже до готовності овочів. Вимкнути вогонь і дати постояти ще п'ять хвилин.

Подавати готову тушковану капусту в горщику чи глибокій мисці. Перед подачею на стіл можна прикрасити свіжою зеленню та насолоджуватися!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost