Цибулеві кільця — незвичайна і бюджетна закуска, для приготування якої знадобиться мало часу і прості продукти.
Інгредієнти:
цибуля ріпчаста (середнього розміру) — 2 шт. (250 г);
борошно пшеничне — 90 г (приблизно 4 ст. ложки);
яйце — 1 шт.;
вода (для кляру) — 90 мл (6 ст. ложок);
розпушувач — 1/2 ч. ложки;
сіль — 1 ч. ложка;
перець чорний мелений — за смаком;
хліб білий (позавчорашній) або батон (для панірувальних сухарів) — 150-160 г / сухарі панірувальні — 100-120 г;
олія рослинна (для смаження у фритюрі) — 300 мл.
Приготування.
Відразу ввімкнути духовку розігріватись до температури 130 °С.
Почати з приготування панірувальних сухарів. Для цього хліб нарізати невеликими шматочками.
Подрібнити у кухонному блендері до стану крихти. Хлібна крихта вийде ще досить великою — це нормально.
Деко заслати пергаментом. Висипати хлібну крихту на аркуш, розрівняти і відправити в духовку, розігріту до 130 °С, приблизно на 20 хвилин. За цей час 2-3 рази перемішати, спостерігаючи, щоб сухарі не підгоріли.
Потім остудити.
Пересипати сухарну крихту в блендер і подрібнити. Що довше молоти, то дрібнішими виходять панірувальні сухарі. Занадто дрібними вони не повинні бути — панірування, що нагадує пил, створює не хрумку, а неїстівну тверду шкуринку на виробах.
З 300 г хліба виходить 220 г панірувальних сухарів.
У глибокій мисці з'єднати борошно, розпушувач, сіль і мелений перець.
Перемішати до однорідності.
В окрему посудину розбити яйце. Додати 1 ст. ложку води, розбовтати виделкою до однорідності.
Влити яєчну суміш у миску з борошном. Потім, перемішуючи, поступово додати воду, що залишилася (5 ст. ложок). Кляр готовий.
Цибулю очистити і нарізати кружальцями завтовшки 7-8 мм.
Розібрати кружечки цибулі на кільця.
Кожне кільце цибулі вмочити в кляр.
Потім обваляти в панірувальних сухарях.
Для панування цибулинних кілець можна використати половину від загальної маси підготовлених сухарів.
У глибокій каструлі чи казані розігріти олію для фритюру. Олія не повинна бути занадто розпеченою, щоб цибуля встигала просмажитись усередині. Викласти цибульні кільця в клярі та паніруванні в киплячу олію.
На вогні трохи нижче середнього обсмажити кільця цибулі в клярі приблизно по 1-2 хвилини з кожного боку, до золотистої скоринки.
Готові смажені цибульні кільця викласти на паперовий рушник, щоб увібрався надлишок олії.
Потім перекласти цибульні кільця на сервірувальну таріль.
Смачного!
Також ми розповідали про карамелізовані яблука — простий рецепт незвичайного десерту.