Догори
Дати відгук

Ця вода зробить квіти пишними та яскравими: сусіди луснуть від заздрощів

Хто б міг подумати, що звичайна настоянка з популярного овоча здатна творити дива.

2 хв на прочитання10 Червня 2023, 11:58
Поділитись:

Навіть досвідчені садівники іноді й не здогадуються про унікальні властивості звичних для всіх продуктів.

Так, бурякова вода для квітів, виявляється, шалено корисна. Вона прискорює їхній ріст, а регулярний полив нею гарантує масу пишних бутонів.

Уся справа в складі такої води - розчин із буряка містить калій, магній, фосфор, марганець і фтор. Ці мінеральні речовини і відповідають за позитивний ефект на квіти.

Завдяки їм рослини починають швидко збільшуватися в розмірах і легше справляються із захворюваннями.

Але зверніть увагу, що поливати квіти буряковою водою можна тільки в тих випадках, коли в них з'являються плоди або квіткові бутони: фіалки, алое, бегонії, герані, кротон і драцену.

Протипоказаний такий полив сукулентам, кактусам, азаліям і орхідеям. В іншому разі рослини загинуть.

Бурякова вода для квітів готується дуже просто. Рецепт не вимагає ні тривалої підготовки, ні будь-яких особливих інгредієнтів.

Просто розріжте на кілька шматочків очищений овоч і залийте водою. Поставте на вогонь, щоб вода закипіла, після чого зменшіть потужність газу і варіть до приготування.

Нехай полежить у воді, поки він не охолоне. Тільки після цього можете діставати буряк із каструлі. Далі воду слід розвести у співвідношенні один до одного з чистою водою і розвести в ній одну чайну ложку підсолоджувача. Зберігайте відвар обов'язково в холодильнику, щоб продовжити термін придатності.

Поливати квіти буряковою водою можна максимум один раз на тиждень і в жодному разі не робити цього під час цвітіння. Уникайте потрапляння розчину на плоди або квітки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost