Догори
Дати відгук

Ціни на відпочинок у Поляні вищі, ніж в Еміратах: тут відпочивають заможні «айтішники» та керівництво держкомпаній

Тепер Поляну називають курортом для багатих арабських шейхів.

2 хв на прочитання23 Липня 2021, 09:24
Ціни на відпочинок у Поляні вищі, ніж у Еміратах: тут відпочивають заможні «айтішники» та керівництво держкомпаній Ціни на відпочинок у Поляні вищі, ніж у Еміратах: тут відпочивають заможні «айтішники» та керівництво держкомпаній
Поділитись:

Поляна — найстаріший бальнеологічний курорт Закарпаття, йому понад 130 років. Останніми роками тут з'явилися кілька лижних витягів, чимало приватних готелів і пансіонатів. 

До 2001 року тут працювали лише профспілкові санаторії, а приватних не було. Згодом ситуація кардинально змінилася. Сьогодні у Поляні  49 готелів, 18 з яких мають ліцензію на лікування мінеральними водами.Тепер Поляну називають курортом для багатих арабських шейхів.

За словами голови Полянської ОТГ Івана Дрогобецького, людям зі скромним достатком пропонують відпочинок у Домініканській республіці, а не у Поляні. 

«Доба проживання у деяких люксових готелях — майже тисяча доларів! Я був шокований цим і мав серйозну розмову з власниками закладів. Сказав, що полянцям дешевше відпочити у «ріксосній»  Туреччині на системі «все включено», ніж випити в себе мінеральної води. Запитав готельєрів, чим дивують туристів за таку плату? Невже там подають на сніданок лобстерів, устриць, чорну ікру, чи, можливо, номери оздоблені золотом? Виявилося, харчування й сервіс не відповідають ціні. Але власники не знизили ціну, не маємо на них впливу»,розповів голова ОТГ.

Оскільки ціни на відпочинок у Поляні вищі, ніж у Еміратах, із українців тут відпочивають заможні «айтішники», а також керівництво державних компаній, наприклад, «Енергоатом» і «Київський метрополітен». Серед відпочивальників є й багаті українські аграрії.

«80 % мешканців Поляни живуть за рахунок туризму, — наголошує Іван Дрогобецький. —  Ціни за оренду кімнати — від 500 до 2,5 тисячі гривень за добу. Хочеш поснідати — за додаткову плату».

Серед туристичних «фішок» Поляни — фабрика бринзи, оленяча та страусина ферми, кінні маршрути, поїздки на джипах і квадроциклах. Екскурсоводи ведуть туристів у гори, на полонини, показують унікальні озера.

До слова, лікарі розповіли, які сім аналізів потрібно здавати щороку жінкам.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.