Догори
Дати відгук

Триває "Картопляний блокчейн – 2021" на Херсонщині

Під час заходу можна буде ознайомитися із 76 висадженими в полі сортами картоплі від восьми селекційних компаній

1 хв на прочитання27 Серпня 2021, 13:00
Поділитись:

26–27 серпня 2021 року на Херсонщині проходить  масштабний Всеукраїнський день картоплі з тематичною конференцією та експозицією технологій зрошення.  Цьогорічний захід відбувається на території фермерського господарства «Аделаїда» у с. Чулаківка, що спеціалізується на виробництві високоякісного насіння картоплі.

За словами міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка, за валовим виробництвом картоплі Україна посідає 4-те місце серед провідних країн світу.

"Наша мета — вийти на першу позицію. Для цього ми розробили проєкт держпідтримки с/г товаровиробників, який, із-поміж іншого, передбачає: безповоротну компенсацію до 50 % вартості (без урахування ПДВ) нового будівництва холодильників для зберігання власно вирощеної картоплі (картоплесховищ), цехів для її первинної переробки, побудованих і введених в експлуатацію",заявив посадовець.

Під час заходу можна буде ознайомитися із 76 висадженими в полі сортами картоплі від восьми селекційних компаній, з різними типами зрошення, системами мінерального живлення та захисту, поспостерігати за авіаобприскуванням та внесенням агрохімікатів дронами, ознайомитися з роботою спеціалізованої картопляної техніки в полі.

Справжньою родзинкою заходу стане демонстрація вітчизняного промислового посадкового комплексу та лінії з доробки картоплі, що будуть представлені широкій аудиторії вперше. Свої пропозиції промисловим виробникам картоплі презентують понад 60 В2В-компаній, які утворять справжнє наметове містечко.

Нагадаємо, за останні 5 років посівні площі під кавунами скоротилися на 10 %.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.