Догори
Дати відгук

Три простих способи швидко позбутися болю в горлі та кашлю

Кашель і біль у горлі треба лікувати одразу, як тільки вони з’явилися.

2 хв на прочитання31 Грудня 2022, 21:00
Поділитись:

Застуду не можна ігнорувати

У холодну пору року кожна людина має серйозні шанси захворіти на застуду. Її прояви: підвищення температури, ломота у м’язах, кашель та біль у горлі. Досить часто ці симптоми виявляються все відразу і тоді зволікати не можна. Але, навіть якщо почався тільки кашель або трохи болить горло, це не означає, що можна спокійно чекати на прояви інших ознак нездужання.

- Щоб не допустити серйозніших ускладнень, всі ці застудні симптоми необхідно лікувати відразу, як тільки вони з'явилися. Для цього існує кілька перевірених способів, – каже терапевт Олег Чечулін .

Перевірено предками

За словами медика, найефективнішими є три способи швидко та без великих грошових витрат перемогти застуду.

  • Якомога довше тримати рот закритим. Щоб не травмувати ще більше хворе горло, потрібно намагатися дихати лише носом і менше говорити. Якщо дотримуватися цієї рекомендації заважає закладений ніс, потрібно його прочистити – наприклад, промити сольовим розчином.
  • Промивайте горло трав'яними відварами. Якщо лікарських трав немає вдома, можна приготувати солоний розчин і полоскати горло їм. Приготувати розчин просто: розведіть одну чайну ложку звичайної солі 0,5 л теплої води. Повторюйте процедуру хоча б 1 раз на годину.
  • Відваріть картоплю в мундирі та робіть парові інгаляції . Ця процедура допоможе швидко перемогти біль у горлі. Для досягнення лікувального ефекту потрібно зварити 5-6 картоплин середнього розміру. Перед варінням їх потрібно обов'язково вимити від бруду. Коли бульби зваряться, вилийте воду, нахилиться над каструлею і дихайте парою, попередньо накрившись махровим рушником. Тривалість такої парової ванни – до 15 хвилин.

Джерело: Здоров'я, Гіпократ

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.