Догори
Дати відгук

Три плюси перехворювання на COVID-19

Коронавірус дозволяє не лише переосмислити ставлення до життя, а й позбутися зайвого – і в багатьох це зайві кілограми.

2 хв на прочитання22 Травня 2021, 10:36
Поділитись:

Коронавірус можна розглядати не лише як небезпечну хворобу, а й як можливість поліпшити своє життя та здоров’я. У цьому переконана бактеріолог, лікар-нутриціолог Анна Мельник. Вона розповіла GreenPost про те, які саме можливості зокрема дає перехворювання на COVID-19.

Зниження ваги. Коронавірус дозволяє не лише переосмислити ставлення до життя, а й позбутися зайвого – і в багатьох це зайві кілограми. При захворюванні знижується апетит, а з ним закономірно й вага. Головне – не намагатися «наїстися» після одужання, не об’їдатися вуглеводами.

Можливість відмовитися від шкідливих продуктів. У багатьох людей коронавірус змінює сприйняття смаку. Це шанс відмовитися від «наркотиків» – наприклад, того ж цукру – і закріпити нові харчові звички.

Природне знеболювання. Точніше, адаптоген.

«Коли я захворіла на COVID-19, то з подивом зрозуміла, що у мене більше нічого не болить – жоден м’яз, жоден суглоб, жоден хребець, – ділиться Анна Мельник. – Не відчувався навіть звичайний дискомфорт – вдарений палець тощо. Місяць після хвороби не було ніяких больових відчуттів. І коли вони почали повертатися, я засмутилася».

Анна Мельник розповіла, що трапляються випадки, коли після перехворювання на коронавірус людина повністю одужувала від герпесу – «не тому, що коронавірус його спіймав і вбив, а тому, що імунітет мобілізувався, знайшов залишки герпесу (адже герпес якщо вже поселився, то нікуди не дінеться) і знищив».

Бактеріолог нагадує, що ми є частиною великої природи, частиною біогеоценозу, та й сам наш організм навряд чи колись буде вивчено до кінця. Тому не варто намагатися контролювати коронавірус – краще скористатися ним, налаштувавшись полежати кілька днів, щоб стати кращою версією себе.

«Не можна перехитрити природу, – говорить Анна Мельник. – Ми з колегами аналізуємо випадки своїх пацієнтів і бачимо, що у 99% випадків COVID-19 перебігає так, як людина налаштована».

Нагадаємо, лікар пояснив, якими мають бути ковідна та постковідна  дієти.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.