Трави, які знижують ризик розвитку хвороби Альцгеймера
Трав'яні гарячі напої, що мають багато корисних властивостей.
Лабораторне дослідження показало, що функція німецької ромашки, яка покращує пам'ять завдяки вмісту в ній антиоксидантів і, отже, її здатності поглинати вільні радикали, може бути корисною для людей з хворобою Альцгеймера.
Багата «протизапальними» сполуками, такими як апігенін та лютеолін, ромашка також може сприяти розвитку клітин мозку та зміцнювати зв'язки між ними.
Шипшина, що має протизапальні та антиоксидантні властивості, може допомогти захистити клітини мозку від запалення.
Зокрема, було показано, що шипшина зменшує утворення так званих «темних нейронів» (нервових клітин), які пов'язані з порушенням пам'яті. Лабораторне дослідження показало, що шипшина зменшує дефіцит пам'яті, викликаний когнітивними порушеннями при деменції, з ознаками зниження окислювального стресу у тій частині мозку, яка контролює навчання та пам'ять.
Сила м'яти прихована в одному з основних компонентів — розмариновій кислоті.
Що стосується м'яти колосової, дослідження вивчали її вплив на утворення та відкладення певних білків, таких як амілоїдні фібрили, в головному мозку, пов'язані з певними типами хвороби Альцгеймера.
Як відомо, знайдено 5 природних альтернатив знеболювального.