Традиційний польський шоколадний торт виходить супершоколадним — зі столу зникає шматок за шматком. Ось як його приготувати в домашніх умовах.
Інгредієнти:
какао-порошок — 2 ст. ложки;
борошно — 2 скл.;
сода — 0,5 ч. ложки;
розпушувач — 0,5 ч. ложки;
цукор (1,5 скл. в тісто + 2 скл. для глазурі) — 3,5 скл.;
вершкове масло (зокрема 2 ч. ложки для глазурі) — 150 г;
яйця (2 в тісто + 2 жовтки для глазурі) — 4 шт.;
чорний шоколад (120 г для тіста + 250 г для глазурі) — 3,7 плитки;
молоко — 1 скл.;
ванільний цукор — 1 ч. ложка;
вершки жирні — 250 мл.
Приготування.
Борошно пересіяти з какао, додати дрібку солі, соду, розпушувач.
Шоколад (120 г) розтопити на водяній лазні.
Масло збити з цукром, ввести по одному яйця, додати шоколад, перемішати, влити в борошно, додати молоко.
Ретельно перемішати, вилити у змащену форму, випікати за температури 180 °C близько 1 год, охолодити, розрізати на 3 коржі.
Приготувати глазур: розтопити 250 г шоколаду на водяній лазні, ввести жовтки, вершки та збити, всипати цукор, масло, ванілін, зняти з водяної лазні, охолодити.
Змастити коржі глазур’ю, обсипати шоколадними крихтами.
Більше новин читайте на GreenPost.