Догори
Дати відгук

Традиційний польський шоколадний торт — простий рецепт

Зі столу зникає шматок за шматком.

1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Традиційний польський шоколадний торт виходить супершоколадним — зі столу зникає шматок за шматком. Ось як його приготувати в домашніх умовах.

Інгредієнти:

какао-порошок — 2 ст. ложки;

борошно — 2 скл.;

сода — 0,5 ч. ложки;

розпушувач — 0,5 ч. ложки;

цукор (1,5 скл. в тісто + 2 скл. для глазурі) — 3,5 скл.;

вершкове масло (зокрема 2 ч. ложки для глазурі) — 150 г;

яйця (2 в тісто + 2 жовтки для глазурі) — 4 шт.;

чорний шоколад (120 г для тіста + 250 г для глазурі) — 3,7 плитки;

молоко — 1 скл.;

ванільний цукор — 1 ч. ложка;

вершки жирні — 250 мл.

Приготування.

Борошно пересіяти з какао, додати дрібку солі, соду, розпушувач.

Шоколад (120 г) розтопити на водяній лазні.

Масло збити з цукром, ввести по одному яйця, додати шоколад, перемішати, влити в борошно, додати молоко.

Ретельно перемішати, вилити у змащену форму, випікати за температури 180 °C близько 1 год, охолодити, розрізати на 3 коржі.

Приготувати глазур: розтопити 250 г шоколаду на водяній лазні, ввести жовтки, вершки та збити, всипати цукор, масло, ванілін, зняти з водяної лазні, охолодити.

Змастити коржі глазур’ю, обсипати шоколадними крихтами.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро