- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Традиційна українська кухня: печеня з м’яса і слив
Інгридієнти:
Яловичина – 500 г, слива – 500 г, цибулина, сметана – 100 мл, вершкове масло – 20 г, олія – 2 ст. л., мед – 1 ст. л., червоне сухе вино – 150 мл, запашний перець – 2 горошини, крохмаль – 1 ст. л., чорний мелений перець і сіль.
Яловичину нарізати невеликими шматочками. Цибулю нарізати півкільцями. Сливи очистити від кісточок, помістити в сотейник, залити вином і медом, викласти в окремий посуд, а рідину залишити.
Обсмажити яловичину на суміші соняшникової олії і вершкового масла, перекласти м’ясо в сотейник. У сковороду додати масло й олію, обсмажити цибулю до м’якості й також відправити в сотейник до м’яса. Додати спеції, перемішати і накрити кришкою.
Готувати печеню в духовці при температурі 180 С приблизно 1,5 год., доки м’ясо не стане м’яким.
З’єднати крохмаль зі сметаною і водою, посолити і перемішати. Додати в печеню сметану і викласти зверху сливи. Накрити печеню кришкою і тушкувати ще 15 хв.
Більше новин читайте на GreenPost.