Такий тортик готується буквально 15 хвилин, але ще треба дати йому трохи просочитися, або й не трохи. Діти його просто обожнюють.
Інгредієнти:
яйця — 2 шт.;
цукор — 100 г;
борошно — 40 г;
крохмаль — 40 г;
молоко — 1 л;
вершкове масло — 100 г;
пісочне печиво — 350-400 г;
молочний шоколад — 90 г;
рослинна олія — 20 мл.
Приготування.
Змішати яйця, цукор, борошно та крохмаль.
Поставити на середній вогонь і поступово вливати молоко.
Постійно перемішувати, почекати хвилин 10. Коли маса загусне — прибрати з вогню.
Додати масло та зібрати торт, чергуючи шари печива з шаром маси.
Молочний шоколад розтопити, змішати з рослинною олією та залити торт зверху.
Поставити у холодильник на кілька годин — і тортик готовий.
Також ми розповідали про «лінивий» торт «Наполеон» — якщо гості вже майже на порозі.