- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Торт «Черепаха» — дуже легкий у приготуванні
Торт «Черепаха» — дуже легкий у приготуванні
Глазур залишається м'якою і блискучою до останнього шматочка торту.
Торт «Черепаха» — дуже смачний тортик до чаю. Окрім того, він напрочуд легкий у приготуванні.
Інгредієнти:
яйця — 6 шт.;
цукор — 200 г (для тіста) + 200 г (для крему) + 5 ст. л. (для глазурі);
мука — 250 г;
розпушувач — 1 ч. л.;
какао — 2 ст. л.;
ваніль;
масло — 200 г (для тіста) + 40 г (для глазурі);
сметана (25 % або 30 %) — 500 г (для крему) + 2 ст. л. (для глазурі);
какао — 4 ст. л.;
молоко — 3 ст. л.
Приготування.
Збити яйця з цукром і ваніллю до пишної піни, додати борошно, розпушувач і какао, акуратно перемішати. Додавати в 2-3 прийоми.
Викласти ложкою на пергамент і випікати в розігрітій духовці при 180 °С 5-6 хвилин, готовність можна перевіряти зубочисткою.
Важливо не пересушити. Випікається дуже швидко.
Приготувати крем. Збити м'яке масло з цукром, потім додати сметану і збивати до загусання і доки розчиниться цукор.
Готові кружальця занурити у крем і зібрати торт.
Поставити в холодильник на 30 хв, аби крем застиг.
Тим часом приготувати глазур. Какао з цукром перемішати, додати молоко і сметану, перемішати і на середньому вогні варити при постійному помішуванні.
Як маса почне густіти, зняти з вогню (за цей час вона повинна загуснути — якщо не загуснула, потрібно проварити ще трохи), потім додати масло і перемішати. Накрити плівкою і дати охолонути.
Вкрити торт глазур'ю і дати просочитися 4-5 годин, краще на ніч. Така глазур залишається м'якою і блискучою до останнього шматочка торту.
Також ми розповідали про торт із вівсяного печива з бананами та сметаною — простий десерт без випікання.