Догори
Дати відгук

Тришаровий шоколадний торт: шеф-кухар поділилася унікально швидким рецептом

Три інгредієнти та фритюрниця – все, що потрібно для ідеального десерту.

2 хв на прочитання19 Січня 2025, 09:15
Найпростіший шоколадний торт у світі: рецепт від шеф-кухаря Найпростіший шоколадний торт у світі: рецепт від шеф-кухаря
Поділитись:

Шеф-кухар Сіара поділилася рецептом, який вона називає "найсмачнішим та найпростішим у світі" шоколадним тортом. Як повідомляє Express, особливість цього десерту полягає не лише у мінімальній кількості інгредієнтів, але й у незвичному способі приготування – у фритюрниці.

Унікальність рецепту полягає в його простоті – для створення смачного десерту потрібно всього три інгредієнти та 13 хвилин часу. "Я за рецепти, які легко і швидко готуються, і цей шоколадний торт, приготований у фритюрниці, має бути одним з найпростіших, але водночас і найсмачніших рецептів!", – підкреслює Сіара.

Для приготування торта вам знадобиться:

- 100 грамів звичайного борошна

- 300 грамів шоколадної пасти

- два середніх яйця

Процес приготування надзвичайно простий. Спочатку необхідно змішати всі інгредієнти в мисці – це можна зробити як вручну, так і за допомогою електричного вінчика. За словами шеф-кухаря, для рецепта підійде будь-яка шоколадна паста, навіть без горіхів, яка "працює ідеально".

Важливим етапом є підготовка форми для випікання. Її необхідно ретельно змастити вершковим маслом або олією, як знизу, так і з боків. Альтернативним варіантом може бути використання пергаменту для випічки.

Особливістю приготування є те, що торт не потребує попереднього розігріву. Випікати його слід при температурі 180 градусів протягом 13 хвилин. "В результаті виходить дійсно липкий, смачний і пухкий пиріг, майже за текстурою схожий на брауні", – пояснює Сіара. Для отримання більш щільної консистенції можна додати ще 2-3 хвилини до часу випікання.

Професійний шеф-кухар також надає важливу пораду щодо охолодження десерту – торту необхідно дати повністю охолонути перед тим, як виймати його з форми. Це значно полегшить процес та допоможе зберегти форму випічки.

Для подачі Сіара рекомендує поєднувати шоколадний торт з грецьким йогуртом та свіжими ягодами, що створить ідеальний баланс смаків та текстур. Така комбінація не лише підкреслить смак шоколаду, але й зробить десерт більш легким та освіжаючим.

Цей рецепт є ідеальним варіантом для тих, хто цінує свій час, але не хоче відмовлятися від смачних домашніх десертів. Простота приготування та мінімум інгредієнтів роблять його доступним навіть для початківців у кулінарії.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Укуси змій в Україні: 8 постраждалих за два місяці, серед них — діти
Сезон активності змій: в Україні 8 людей постраждали від укусів, троє з них — діти
1 хв на прочитання19 хвилин тому
На Одещині зафіксували співіснування двох рідкісних видів жаб
На межі Одеської області зафіксували рідкісне співіснування двох видів жаб
1 хв на прочитаннягодина тому
На Вінниччині фермер вирубав 400 дерев, завдавши збитків на 1,2 млн грн
Розширював поле за рахунок лісу: на Вінниччині фермер вирубав 400 дерев
1 хв на прочитання3 години тому
Отруєння біля водоспаду Шипіт: кількість постраждалих зросла до 38 осіб
Ситуація погіршується: кількість отруєних біля водоспаду Шипіт на Закарпатті зросла до 38 людей
1 хв на прочитання4 години тому
Сьогодні, 13 липня, Україна відзначає День рибалки
1 хв на прочитання6 годин тому
Україна переходить на сучасну ПЛР-діагностику сказу
2 хв на прочитання8 годин тому
Вчені дослідили, що один курс антибіотиків на рік підвищує ризик розвитку сепсису на 70%
2 хв на прочитання9 годин тому
Трагедія в аквапарку на Полтавщині: під час відпочинку потонув 6-річний хлопчик
1 хв на прочитання11 годин тому