Догори
Дати відгук

Топ-7 корисних продуктів, які порушують сон

А можуть і спричинити появу зайвої ваги.

3 хв на прочитання04 Лютого 2022, 00:37
Вечеря Вечеря
Поділитись:

На якість сну впливають не лише температура у приміщенні чи рівень шуму, а й дієта. Відомо, що шкідлива їжа може уповільнити травлення або підвищити рівень цукру в крові, тим самим порушивши сон. Однак мало хто знає, що такі ж наслідки настають від їжі, яка вважається здоровою. Портал Бублик наводить топ-7 корисних продуктів, які, однак, не варто їсти перед сном.

Твердий сир. Швейцарський сир, чеддер та пармезан містять кальцій, залізо, калій та цинк. Ці елементи необхідні для організму, проте разом із ними у твердому сирі є ненасичені жирні кислоти. Їх важко перетравлювати, тому виникає ризик печії, нездужання та болю у грудях. Фахівці радять не їсти твердий сир за чотири-шість годин до сну.

Темний шоколад. Шоколад із вмістом какао не менше 70 % вважається здоровою їжею, якщо вживати його у помірних кількостях. У цьому десерті порівняно небагато цукру, натомість він багатий на антиоксиданти й амінокислоти. Щоправда, також у ньому є кофеїн — половина плитки може відчутно підбадьорити.

Матча. Матча — це листя зеленого чаю, подрібнене на порошок. Напій, що отримується при їх заварюванні, вважається корисним з безлічі причин. Однак такий чай містить багато цукру. Якщо пити його перед сном, то виникне ризик прокинутися серед ночі з бажанням з'їсти щось солодке.

Яловичина. Яловичина багата на залізо, йод і вітамін В, тому дуже корисна для здоров'я в помірних обсягах. Однак велика кількість насичених білків та жирів робить її неприйнятною їжею на ніч. Для травної системи сплячої людини вона стане справжнім випробуванням.

Шинка. Шинка дуже поживна, але містить багато натрію і солі. Через це бутерброд із нею викличе почуття спраги. Пиття чогось незадовго до відходу до сну може призвести до нічних походів у туалет. Здоровий сон не передбачає пробудження, тому від шинки перед ним краще відмовитись.

Листя салату та сира їжа. І те, й інше містить багато розчинних волокон, які набухають у кишечнику та надовго зберігають почуття ситості. Це корисно при дієті, але є мінус: їхнє перетравлення призводять до утворення газів. Засинати доведеться з роздутим животом.

Фрукти з великою кількістю фруктози. Наприклад, виноград, манго, банани чи фініки. Фруктоза дає багато енергії, яку рішуче нікуди подіти перед сном. Крім того, якщо вжити більше фруктози, ніж потрібно організму, надлишок вуглеводів перетвориться на жир. Таким чином, за час сну ви ще й погладшаєте.

Також ми розповідали, як наїдатись на ніч і худнути: радить фітнес-тренер.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost