Догори
Дати відгук

ТОП-5 засобів, які легко та швидко приберуть нежить

3 хв на прочитання16 Жовтня 2020, 07:12
Поділитись:

Нежить — це запалення слизової оболонки носа, що супроводжується її набряком і відділенням слизу. Найчастіше нежить виникає під час ГРВІ, після переохолодження або алергії. І лікування у них, відповідно, має бути різним. Якщо говорити про нежить, що виникає на тлі алергії, то найчастіше досить усього лише прибрати алерген, і нежить сам пройде. У разі застуди, потрібно, безумовно, лікування. Є кілька правил, як правильно позбутися від нежитю. 

1. Аптечні краплі або спреї

Першим найшвидшим і дієвим способом позбавлення від нежитю є використання лікарських препаратів, таких як краплі або спреї. Як правило, такі засоби можна придбати в будь-якій аптеці без рецепта лікаря. Головною відмінністю таких препаратів є їх діюча речовина, тому при виборі того чи іншого засобу, зверніть увагу на його склад, щоб уникнути алергічної реакції організму. Перевага крапель або спреїв полягає в тому, що вони швидко знімають набряк, полегшуючи дихання до 6 годин. Але, як говорить лікар Комаровський, неприпустимо використання при звичайнім нежиті судинозвужувальних крапель. Спочатку стає дуже добре — зникає слиз. А потім дуже погано — починається набряк слизової оболонки носа. Виявляється так: соплі бігти перестали, проте носове дихання не тільки не відновлюється, але ще і погіршується. А щоб стало добре, знову доводиться капати. І так до нескінченності. Тому обирати треба в аптеці лише не судинозвужувальні краплі.

2. Парові інгаляції

Якщо крім закладеного носа додався ще й кашель, ефективним помічником в боротьбі з ними стануть парові інгаляції. Варто заварити різні трави та залити їх окропом. Далі хворому потрібно сісти над парою, накрити голову рушником і почати дихати. За допомогою парових інгаляцій полегшиться відхід слизу, пом'якшаться стінки горла і зміцніє імунна система. Крім того, випаровування знімуть закладеність носа. При нежиті ефективними травами є хвоя і ромашка. Можна в відвар додати пару крапель ефірної олії евкаліпта або сосни.

3. Дихати цибулею або часником

Не дарма бабусі з дитинства називали часник і цибулю цілителями простудних захворювань. Безумовно, їсти цибулю або часник не кожному під силу, та й від запаху потім довго не позбудешся. Тому вчені знайшли інший спосіб, який не менше ефективний. Треба розтерти цибулину або часник в кашу й потім вдихати його запах. Безумовно, користуючись тільки таким методом лікування нежитю, хворий навряд чи його переможе, але розрідити слиз і знищити частину мікробів він допоможе. 

4. Промивання носа солоною водою

Промивання носа солоною водою вважається одним з найбільш дієвих способів лікування нежитю. Сіль здатна витягнути вологу, тим самим позбавляючи людину від набряку слизової. Крім того, сіль вбиває всі патогенні мікроорганізми. Промиваючи ніс сольовим розчином 3-5 разів на день, хворий вимиє слиз, вб'є мікробів, очистить ніс від пилу і бруду, а також зніме запалення.

5. Алое

Сік алое — джерело корисних речовин. Його часто використовують при лікуванні акне, кон'юнктивіту, порушеннях шлунково-кишкового тракту, а також при лікуванні нежитю. Бо сік має бактерицидні властивості, він здатний зменшити набряк, а також поліпшити стан слизової носа. У домашніх умовах можна приготувати засіб з алое, яке допоможе позбутися від нежитю. Треба узяти лист алое, промити його, загорнути у папір та прибрати в холодильник на 12 годин. Після закінчення часу треба взяти лист з холодильника і видавити з нього сік. Отриманий сік закапувати у ніс по 5 крапель 2-3 рази на день.

За матеріалами Beauty HUB.

Нагадаємо, лікарі розповіли, які ТОП-3 безглуздих помилок при лікуванні ГРВІ.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитаннягодина тому
Зерносховище: вистава про Голодомор
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитання3 години тому
Коли починається Петрів піст
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитання3 години тому
Привласнили майже 25 мільйонів гривень на будівництві Палацу спорту.
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитання7 годин тому
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитання7 годин тому
Саудівська Аравія очолить Комісію зі становища жінок ООН 
1 хв на прочитання8 годин тому
У Черкасах пересадили кістковий мозок пацієнту, донора для якого шукали 15 років і знайшли в США
3 хв на прочитання16 годин тому
В Києві розкрили канал постачання наркотиків: вилучено кокаїну на $250 тисяч
1 хв на прочитання16 годин тому