Догори
Дати відгук

Томатний суп із квашеною капустою та копченими ковбасками: швидкий рецепт без картоплі

Якщо дозволяє час, супу можна дати настоятися 10-15 хвилин.

2 хв на прочитання07 Листопада 2022, 14:31
Поділитись:

Для приготування томатного супу із квашеною капустою та копченими ковбасками підійдуть будь-які копчені тонкі сосиски чи ковбаски — мисливські, мюнхенські чи інші. Квашена капуста може бути магазинна або заквашена самостійно — з додаванням моркви чи без добавок. Томатний соус можна замінити на 100 мл томатного соку або 1 чайну ложку томатної пасти. Каструлю бажано брати з товстим дном.

Інгредієнти:

капуста квашена — 250 г;

ковбаски копчені — 150 г;

соус томатний — 3 ст. ложки;

цибуля ріпчаста — 80 г (1 шт.);

олія — ​​2 ст. ложки;

цукор — 1 ч. ложка;

паприка мелена — 1 ч. ложка;

перець мелений (суміш перців) — 1 дрібка;

сіль — 1/2 ч. ложки;

цибуля зелена — 1-2 пера;

вода — 1 л.

Приготування.

Капусту відтиснути від розсолу. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями.

У каструлі розігріти олію й обсмажити цибулю на середньому вогні до прозорості протягом 2 хвилин.

Додати кислу капусту й обсмажувати її разом із цибулею, помішуючи, ще 4-5 хвилин, до м'якості.

Додати в каструлю цукор, мелену паприку, сіль, суміш перців і томатний соус.

Перемішати й обсмажувати, помішуючи, ще 1 хвилину.

Влити в каструлю 1 л води, довести до кипіння та варити суп на слабкому вогні 15-18 хвилин.

Копчені ковбаски нарізати кружальцями і додати в суп. Довести до кипіння та варити ще 3-5 хвилин.

Якщо дозволяє час, дати настоятися супу протягом 10-15 хвилин.

Томатний суп із квашеною капустою та копченими ковбасками готовий. Його можна розливати по тарілках та подавати до столу. Дуже до речі в цій першій страві буде свіжа зелень цибулі чи кропу.

Також ми розповідали про холодний йогуртовий «суп» із персиками та вівсяними пластівцями: простий рецепт сніданку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost