Догори
Дати відгук

Ситуація в Україні з коронавірусом близька до катастрофи — Степанов

Зовсім скоро лікарі будуть змушені лікувати тих пацієнтів, які мають більше шансів одужати

1 хв на прочитання03 Листопада 2020, 13:41
Фото: Європейська правда Фото: Європейська правда
Поділитись:

Якщо найближчим часом українці не почнуть суворо дотримуватися усіх карантинних обмежень, медична система може не витримати навантаження інфікованими на коронавірус і в Україні станеться катастрофа. Таку думку висловив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов у звіті перед народними обранцями 3 листопада. 

“Ми дійшли точки неповернення і катастрофи. Ситуація критична не тільки в Україні, але й у всьому світі. Англія, Франція, Німеччина, Іспанія знову вводять жорсткі карантинні обмеження не просто так. Навантаження від коронавірусу не витримують найпотужніші медичні системи європейських країн. Попереду важкі часи”, - сказав очільник МОЗ. 

Степанов пояснив, що в разі, коли заповнення ліжок сягне 100 відсотків, медикам доведеться застосовувати протоколи медичного сортування із пріоритетом надання медичної допомоги хворим із більшими шансами на виживання. Це буде означати, що наша медична система не витримала, фактично це буде катастрофа.

Як ми писали раніше, в профільному міністерстві значно скоротили категорію пацієнтів, які можуть розраховувати на медичну допомогу в стаціонарі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.