Сирники з морквою та родзинками — незвичайний рецепт

2 хв на прочитання06 Листопада 2023, 01:21
Сырники с морковью и изюмом

За бажання морквяні сирники можна додатково полити сметаною і посипати цукром.

Здавалося б, сирники вже такі смачні та популярні, що важко уявити, як їх можна ще покращити. Але додайте до них трохи моркви та родзинок — і ви отримаєте захоплююче смачний десерт, який робитиме сніданок чи перекус ще більш цікавим. Отже, пропонуємо рецепт сирників із морквою та родзинками.

Інгредієнти:

сир (жирністю 9%) — 180 г;

крупа манна — 70 г;

борошно — 90 г;

морква — 100 г;

цукор — 40 г;

сметана (жирністю 20%) — 40 г;

родзинки — 40 г;

яйце — 1 шт.;

масло вершкове — 15 г;

олія — 50 мл;

окріп — 70 мл.

Приготування.

Моркву очистити та натерти на дрібній тертці.

Перекласти моркву в каструльку. Додати шматочок вершкового масла, влити окріп.

Тушкувати моркву на повільному вогні до м'якості та випарювання рідини приблизно 10 хвилин.

Тушковану моркву в гарячому вигляді перекласти у миску. Відразу ж додати манну крупу та родзинки.

Перемішати. Залишити масу остигати при кімнатній температурі на 15 хвилин (манка запариться від вологості моркви — і родзинки розм'якшиться).

Коли морквяно-манна суміш охолоне, додати до неї сир.

Туди вбити яйце, додати сметану, всипати цукор і борошно (60 г).

Всі інгредієнти добре перемішати. Повинна вийти досить густа сирна маса.

Вологими руками сформувати із сирної маси сирники.

Обваляти сирники в борошні (30 г).

На середньому вогні розігріти сковороду з олією та викласти туди сирники.

Смажити сирники на середньому вогні приблизно по 3 хвилини з кожного боку, до рум'яності.

Перекласти сирники зі сковороди на тарілку.

У такий спосіб обсмажити всі сирники.

За бажання морквяні сирники можна додатково полити сметаною і посипати цукром.

Також ми наводили рецепт сирників без яєць і борошна.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: