Здавалося б, сирники вже такі смачні та популярні, що важко уявити, як їх можна ще покращити. Але додайте до них трохи моркви та родзинок — і ви отримаєте захоплююче смачний десерт, який робитиме сніданок чи перекус ще більш цікавим. Отже, пропонуємо рецепт сирників із морквою та родзинками.
Інгредієнти:
сир (жирністю 9%) — 180 г;
крупа манна — 70 г;
борошно — 90 г;
морква — 100 г;
цукор — 40 г;
сметана (жирністю 20%) — 40 г;
родзинки — 40 г;
яйце — 1 шт.;
масло вершкове — 15 г;
олія — 50 мл;
окріп — 70 мл.
Приготування.
Моркву очистити та натерти на дрібній тертці.
Перекласти моркву в каструльку. Додати шматочок вершкового масла, влити окріп.
Тушкувати моркву на повільному вогні до м'якості та випарювання рідини приблизно 10 хвилин.
Тушковану моркву в гарячому вигляді перекласти у миску. Відразу ж додати манну крупу та родзинки.
Перемішати. Залишити масу остигати при кімнатній температурі на 15 хвилин (манка запариться від вологості моркви — і родзинки розм'якшиться).
Коли морквяно-манна суміш охолоне, додати до неї сир.
Туди вбити яйце, додати сметану, всипати цукор і борошно (60 г).
Всі інгредієнти добре перемішати. Повинна вийти досить густа сирна маса.
Вологими руками сформувати із сирної маси сирники.
Обваляти сирники в борошні (30 г).
На середньому вогні розігріти сковороду з олією та викласти туди сирники.
Смажити сирники на середньому вогні приблизно по 3 хвилини з кожного боку, до рум'яності.
Перекласти сирники зі сковороди на тарілку.
У такий спосіб обсмажити всі сирники.
За бажання морквяні сирники можна додатково полити сметаною і посипати цукром.
Також ми наводили рецепт сирників без яєць і борошна.