Сирний крем-суп виходить дуже ситним, до того ж готувати його дуже швидко — всього 30 хвилин.
Для зниження калорійності бульйон можна замінити водою. Варити можна не лише з м’ясом, а й з грибами, креветками чи просто овочевий крем-суп.
Для пікантності можна додати суміш різних трав.
Сир варто обрати не класичний, а зі смаком грибів або ж шинки.
Надати страві особливу ніжність можна за допомогою шматочка вершкового масла, який потрібно покласти перед подачею.
За бажанням можна прикрасити свіжим кропом, петрушкою та сухариками. Хліб для них краще підійде бородинський — він підкреслить смак сиру.
Інгредієнти:
куряче філе — 250 г;
картопля — 2 шт.;
цибуля — 1 шт.;
часник — 3 зубчики;
морква — 1 шт.;
плавлений сирок — 200 г;
твердий сир — 50 г;
зелень та спеції — до смаку.
Приготування.
Відварити куряче філе. Не забувайте періодично знімати пінку з бульйону.
Картоплю порізати й додати в отриманий бульйон.
Часник із цибулею порізати й обсмажити до золотистості. Моркву дрібно порізати, додати до часнику з цибулею й готувати 7-10 хвилин.
Курку нарізати кубиками й обсмажити на великому вогні з додаванням олії.
В киплячий бульйон додати овочі та спеції й варити 10 хвилин.
Натерти твердий і плавлений сир у каструлю, постійно перемішуючи до повного розчинення хвилин 10.
Готовий суп збити блендером, викласти у глибокі тарілки та покласти зверху шматочки курки.
Більше новин читайте на GreenPost.