Сирний крем-суп із куркою — швидкий і смачний обід

1 хв на прочитання07 Листопада 2024, 07:24
Фото: Максим Нікітін

Варити можна не лише з м’ясом, а й із грибами, креветками чи просто овочевий.

Сирний крем-суп виходить дуже ситним, до того ж готувати його дуже швидко — всього 30 хвилин.

Для зниження калорійності бульйон можна замінити водою. Варити можна не лише з м’ясом, а й з грибами, креветками чи просто овочевий крем-суп.

Для пікантності можна додати суміш різних трав.

Сир варто обрати не класичний, а зі смаком грибів або ж шинки.

Надати страві особливу ніжність можна за допомогою шматочка вершкового масла, який потрібно покласти перед подачею.

За бажанням можна прикрасити свіжим кропом, петрушкою та сухариками. Хліб для них краще підійде бородинський — він підкреслить смак сиру.

Інгредієнти:

куряче філе — 250 г;

картопля — 2 шт.;

цибуля — 1 шт.;

часник — 3 зубчики;

морква — 1 шт.;

плавлений сирок — 200 г;

твердий сир — 50 г;

зелень та спеції — до смаку.

Приготування.

Відварити куряче філе. Не забувайте періодично знімати пінку з бульйону.

Картоплю порізати й додати в отриманий бульйон.

Часник із цибулею порізати й обсмажити до золотистості. Моркву дрібно порізати, додати до часнику з цибулею й готувати 7-10 хвилин.

Курку нарізати кубиками й обсмажити на великому вогні з додаванням олії.

В киплячий бульйон додати овочі та спеції й варити 10 хвилин.

Натерти твердий і плавлений сир у каструлю, постійно перемішуючи до повного розчинення хвилин 10.

Готовий суп збити блендером, викласти у глибокі тарілки та покласти зверху шматочки курки.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: