Сушити волосся на повітрі може бути не такою вже й гарною ідеєю: ось коли варто обрати фен

3 хв на прочитання6 годин тому
Зображення згенеровано ШІ

«Це може здатися нелогічним».

Останніми роками сушити голову на повітрі вважається більш сприятливим підходом до догляду за волоссям — це нібито робить кожне пасмо сильнішим і здоровішим. Насправді ж сушіння повітрям може завдати волоссю більше шкоди, ніж феном, розповідає Vogue.

«Це може здатися нелогічним, адже ми всі знаємо про шкоду тепла. Однак сушіння феном насправді більш щадне для більшості типів волосся», — пояснює перукар Деян Гарц. Він ділиться професійними порадами про те, як сушити волосся якомога м'якше.

Чому сушіння феном краща для волосся, ніж повітрям?

«Наше волосся неймовірно схильне до пошкодження, коли воно мокре. Шампунь і тепла вода відкривають шар кутикули, роблячи волосся схильним до тертя, подібного до тертя об одяг або подушку, що може призвести до ламання. Що довше волосся залишається мокрим, то більше воно схильне до пошкоджень», — пояснює Гарц.

Якщо ваше волосся знебарвлене, меліроване, пофарбоване чи піддане хімічній обробці, користуватися феном ще важливіше.

«Кутикула вже пошкоджена, тому дуже важливо швидко висушити волосся, щоб запобігти подальшому пошкодженню», — радить Гарц. Він також застерігає від того, щоб лягати спати з мокрим волоссям, оскільки тривале тертя об подушку може призвести до ламкості волосся та посічених кінчиків.

Акуратно сушіть волосся

В ідеалі, ви не повинні лягати спати з мокрим волоссям, але якщо ви ніколи не фарбували волосся й не часто укладаєте його випрямлячем або плойкою, ваше волосся пробачить вам сушіння на повітрі протягом дня.

«Натуральні кучері, зокрема, виглядають краще, коли вони висушені на повітрі. Навіть якщо ви сушите феном з насадкою-дифузором на щадному режимі, потік повітря може призвести до того, що структура локонів не повністю закріпиться, що призведе до кучерявості і, зрештою, до посічених кінчиків», — каже Гарц.

Незалежно від того, який спосіб сушіння волосся ви вибрали, хороший рушник із мікрофібри має величезне значення, оскільки він вбирає воду, що значно прискорює процес.

«Чалму з рушника слід залишати на голові лише на кілька хвилин, поки волосся злегка не підсохне, а не на дві години», — додає він.

Як правильно (і м'яко!) сушити волосся феном

Потім настає час сушіння феном.

«Обов'язково нанесіть термозахист, перш ніж почати, і сушіть волосся при середній температурі. Не варто встановлювати занадто високу температуру фена, інакше сушіння феном буде не м'якшим, ніж сушіння повітрям», — радить експерт.

Найкраще тримати фен так, аби повітря рухалося від коренів до кінчиків, навіть якщо це означає сушити волосся догори дриґом.

«Інакше волосся буде плутатися і пушитися», — каже він.

Сушити волосся варто частинами, починаючи від коренів і рухаючись донизу, використовуючи круглу щітку, щоб додати гладкості й об'єму. Закінчуйте сушку прохолодним феном, аби запечатати кутикули та зберегти форму й об'єм вашої «гриви» протягом дня.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: