Догори
Дати відгук

Суперфуд та натуральні добавки, які змінюють життя

Сьогодні поговоримо про суперфуд, вітаміни, добавки та іншу їжу, що покращує зовнішній вигляд і самопочуття.

5 хв на прочитання29 Лютого 2024, 00:06
Ягоди (автор світлини Christina Rumpf / Unsplash) Ягоди (автор світлини Christina Rumpf / Unsplash)
Поділитись:

Якщо ви бажаєте з’їсти миску суперзелені, чи урізноманітнити власний раціон багатою на магній їжею, аби мати більше енергії, у цій статті ви напевне знайдете, із чого починати.

Капуста Кейл просто розривається від природної користі

Суперфуд та натуральні добавки, які змінюють життя
Капуста Кейл (джерело: instagram.com/karpusfarm)

Зелень, на кшталт капусти Кейл чи кучерявої капусти, чудова тим, що вона є однією з п’яти страв дня та забезпечує фантастичне тренування для травної системи. 70% імунної системи людини «знаходиться» в кишках, тому від їхнього здоров’я залежить здоров’я та самопочуття людини на різних рівнях. На відміну від кофеїну або цукру, ця капуста забезпечує вас енергією без різких стрибків. Саме тому вона є ідеальним варіантом для тих, хто бажає досягти послідовного прогресу в кожній важливій сфері життя.

Банани багаті найважливішими мінералами

Скромний банан є нескінченним джерелом магнію та калію. Цей смачний фрукт насичує організм мінералами, які забезпечують функціонування м’язів і нервової системи. Подивіться якийсь елітний тенісний матч, і ви побачите, як найкращі спортсмени світу гризуть банан перед вирішальними моментами. Чому? Тому що це дає їхньому розуму й тілу додатковий заряд енергії, коли вони цього найбільше потребують.

Відмова від глютену все змінить

Хоча небагато людей насправді мають алергію на глютен, чимало його просто не переносять. Це означає, що, попри брак гострої реакції, ці люди відчувають виснаження та втому після вживання, наприклад, таких глютеновмісних продуктів, як макарони та хліб. Алергія на глютен активує запалення слизової оболонки кишок після кожного споживання відповідного продукту, що спричинює різноманітні проблеми, від імунної реакції до здатності засвоювати поживні речовини. Якнайшвидше виключення глютену з раціону суттєво покращить самопочуття і швидко полегшить відчуття втоми та млявості.

Апельсини — чудовий спосіб підвищити рівень вітаміну С

Якщо ви хочете зміцнити імунну систему та зменшити ймовірність застуди або зараження вірусом, апельсини — це ідеальний фрукт. Багатий на вітамін С, це фрукт зміцнює імунітет і вберігає від застуди. А ще вони покращують здатність організму до засвоєння поживних речовин.

Лохина та полуниця відновлюють організм зсередини 

Одним із найбільш ігнорованих аспектів загального здоров’я є природна здатність організму до загоєння та відновлення. Хоча багато хто миттєво починає уявляти, як шкіра дивовижним чином відновлюється після порізу чи глибокої подряпини, ми говоримо про зцілення на глибшому рівні.

Лохина та полуниця допомагають нескінченній кількості складних клітинних процесів та навіть сприяють належному функціонуванню слизової оболонки кишок, яка так важлива для загального здоров’я та почуття. Усе через те, що ці ягоди багаті антиоксидантами, що сприяють загоєнню, оновленню та відновленню практично кожної системи організму. Це те, про що часто забувають, але чого постійно потребує ваш організм після мільйонів років еволюції. Якщо ви приділите трохи більше уваги тому, що пропонують фрукти, які нас оточують, а не лише їхнім смаковим якостям, то не встигнете й оком змигнути, як почуватиметеся здоровішими та матимете чудовий вигляд. Це саме те, що хочеться почути, коли настане час дати своєму розуму й тілу природну підтримку, якої вони прагнули всі ці роки.

Горіхи та насіння містять велику кількість ефірних олій

Горіхи та насіння (автор світлини Pavel Kalenik / Unsplash)

Чарівність горіхів і насіння в тому, що вони легко замінюють перероблені солодкі перекуси з великою кількістю рафінованого цукру, яким люди здебільшого віддають перевагу. Ці натуральні суперфуди багаті на різноманітні білки та ефірні олії, що заряджають організм енергією та запобігають цукровим кризам, що можуть відправити вас на енергетичні американські гірки. Якщо взяти на роботу чи відпочинок горщичок із горіхами та насінням, як частину обіду, то згодом ви відчуєте суттєву різницю в самопочутті.

Ба більше, олії часто сприяють оздоровленню шкіри та волосся, надають їм природне сяйво, яке повертає вам впевненість у собі. Тому це ідеальний вибір, якщо хочете вийти з дому з гордо піднятою головою, знаючи, що зробили все можливе для покращення власного здоров’я та самопочуття.

На останок

Раніше харчові добавки використовувалися переважно в медицині, але зростання обізнаності громадськості про їхні переваги повністю змінила цю ситуацію. Сьогодні кожен, від спортсмена-початківця до підприємця, від офісного працівника і до азартного гравця, який шукає нове онлайн-казино, контролює те, що споживає його організм для досягнення оптимальної продуктивності.

Якщо ви приділите бодай трохи уваги тому, що споживаєте, то досягнете таких вершин, про які й не мріяли. Подумайте про це, як про відхід від ультраоброблених, синтетичних продуктів, на яких, здається, побудований кожен великий бренд, і відновлення зв’язку з природою. Незабаром ви відчуєте всі переваги, які нам пропонує лише Матінка-природа у вигляді необробленої їжі та суперфудів, які вона для нас створила.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я