Фрукт, споживання якого знижує ризик утворення тромбів та інсульту
Він також рятує від депресій.
Дослідження британських та італійських вчених довели здатність звичайних бананів захистити від тромбів.
Якщо з'їдати по одному банану зранку, в обід, на вечерю, ризик утворення тромбів та інсульту знижується на 21%. Це відбувається завдяки тому, що організм отримує необхідну порцію калію, який якраз і відіграє основну роль у зниженні ризику утворення тромбів. Як вважають експерти, якщо отримувати 1600 г калію на добу з бананами, чи іншими продуктами, що містять калій, можна знизити небезпеку виникнення інсульту на 21%
Крім запобігання тромбоутворення банани:
- знижують кров'яний тиск, корисні для серця;
- допомагають при печії, їх можна розглядати як природні антациди — сполуки, що зв'язують кислоти. Тому банани корисні для шлунку;
- містять багато заліза;
- є джерелом енергії;
- допомагають від депресій. Вони містять велику кількість триптофану, що перетворюється в серотонін в організмі, який в цілому покращує настрій;
- полегшують запор. Достатню кількість харчових волокон, які є у бананах сприяють регулярним випорожненням;
- заспокоюють нерви завдяки вмісту вітаміну В;
- регулюють температуру тіла.
Більше новин читайте на GreenPost.