- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Суп із печерицями та кукурудзяною крупою — смакуватиме не лише в піст
Суп із печерицями та кукурудзяною крупою — смакуватиме не лише в піст
Це справжня насолода смаком, причому без використання м'ясних продуктів.
Пісний суп із печерицями та кукурудзяною крупою — справжня насолода смаком, причому без використання м'ясних продуктів.
Інгредієнти:
печериці — 300 г;
крупа кукурудзяна — 4 ст. ложки (50 г);
цибуля ріпчаста — 1-2 шт. (130 г);
морква — 1 шт. (130 г);
селера (корінь) — 100 г;
перець чорний горошком — 3-4 шт.;
перець запашний горошком — 3-4 шт.;
лавровий лист — 1 шт.;
сіль — 1 ч. ложка;
олія — 2 ст. ложки;
петрушка свіжа — 1-2 гілочки;
вода — 1,5 л.
Приготування.
Корінь селери очистити. Очищену моркву та корінь селери нарізати тонкими брусочками.
Очищену цибулю нарізати тонкими півкільцями.
Розігріти в сковороді олію та перекласти у неї підготовлені овочі.
Обсмажувати овочі 3-5 хвилин на середньому вогні, до м'якості селери.
Печериці промити чи обтерти вологим кухонним рушником і нарізати пластинами чи брусочками.
Додати гриби в сковороду до обсмажених овочів.
Обсмажувати ще 5-8 хвилин на середньому вогні.
Гриби повинні стати світло-коричневого кольору, а рідина, що виділилася — випаруватися.
Закип'ятити у каструлі 1,5 л води. Підсмаження з овочів і грибів перекласти у киплячу воду, додати запашний і чорний перець горошком.
Додати сіль і лавровий лист, перемішати.
Варити на повільному вогні 15 хвилин. Після цього всипати кукурудзяну крупу.
Варити суп ще 10 хвилин. Вимкнути вогонь на плиті, накрити кришкою каструлю і дати настоятися супу ще 10-15 хвилин.
Розлити першу страву по тарілках і подавати гарячою, посипавши зеленню петрушки чи кропу.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.