- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Суп харчо — пісний варіант
У цей рецепт супу харчо входять продукти, які потребують тривалої обробки. Кількість часнику та гострого перцю можна регулювати в залежності від переваг.
Інгредієнти:
рис — 100 г;
великі помідори — 3 шт.;
велика морква — 1 шт.;
велика цибуля — 1 шт.;
волоські горіхи — 50 г;
часник — 2 зубчики;
рослинна олія — 2 ст.;
цукор — 1 ч. л. ;
гострий перець, солодкий перець, сіль — за смаком;
зелень (петрушка, кріп, кінза);
вода — 2,5 л.
Приготування.
Налити воду в каструлю для супу і довести до закипання.
Рис ретельно промити і викласти у киплячу воду.
У цей час цибулю та моркву почистити, нарізати дрібними кубиками (моркву за бажання можна натерти на тертці).
На сковороді розігріти олію, викласти цибулю, злегка обсмажити і додати моркву.
Часник та горіхи очистити та подрібнити.
Зелень помити та накришити. У гострому перці видалити насіння та дрібно його нарізати.
Змішати коріандр, часник, гострий перець і горіхи. Викласти їх до цибулі та моркви, пасерувати 2-3 хвилини, влити трохи гарячої води й обсмажувати ще стільки ж.
Помідори помити та нарізати невеликими кубиками. Викласти до овочів на сковороду та тушкувати до пюреподібного стану.
Коли рис звариться, додати тушковані овочі. Перемішати та довести суп до закипання. Варити близько 5 хвилин і вимкнути. Залишити на деякий час, щоб пісний харчо настоявся, і подавати.
Також ми розповідали про пісну піцу з грибами й овочами: простий і бюджетний рецепт.