Суджук — м'ясний делікатес, традиційний для кулінарної культури у багатьох країнах Азії, Кавказу та Європи. Цю натуральну ковбасу можна приготувати у домашніх умовах із простих інгредієнтів.
Інгредієнти:
яловичина — 900-950 г;
сіль — 1,5 ст. л.;
цукор — 1,5 ст. л.;
перець чорний мелений — 1,5 ч. л.;
паприка — 2 ч. л.;
чебрець — 1 ч. л.;
вино червоне — 150 мл;
кишки очищені — 2 шт.
Приготування.
Яловичину пропустити через м'ясорубку, використовуючи при цьому середній ніж.
У готовий фарш додати сіль і цукор.
Додати у фарш спеції: перець, паприку та чебрець.
Також у фарш додати червоне вино.
Ретельно руками вимішати фарш і накрити харчовою плівкою.
Кишки замочити у воді (за бажанням можна влити 1 ч. ложку оцту).
Поставити фарш і кишки в холодильник на 24 години.
Через 24 години дістати фарш і кишки та почати формувати ковбасу. За допомогою м'ясорубки та спеціальної насадки для домашньої ковбаси напхати кишки фаршем. Якщо немає м'ясорубки та насадки, напхати кишки руками, стежачи за тим, щоб не було зайвого повітря у ковбасі; якщо таки пропустили, проколоти це місце голкою.
Зав'язати кишки з двох боків нитками.
Вивішати сиру ковбасу на холодний балкон. На балконі дуже добре сушити ковбасу, тому що там завжди прохолодне та свіже повітря. Бажано на підлогу поставити якусь посудину, тому що з ковбаси капатиме сік.
У холодильнику ковбасу залишити на 2-3 дні.
Через 3 дні ковбаса поміняє свій колір, і в цей момент почати надавати суджуку потрібну плескату форму. Це робиться звичайною качалкою — кілька ніжних і акуратних рухів туди-назад. Так робити щодня, доки ковбаса готується — 9-10 днів.
Також ми розповідали про ковбаски з м'ясного фаршу з картоплею, запечені у фользі.