- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Ковбаски з м'ясного фаршу з картоплею, запечені у фользі
Ковбаски з м'ясного фаршу з картоплею, запечені у фользі
Такі ковбаски добре подавати з овочами та свіжим хлібом, улюбленим соусом.
Ковбаски з м'ясного фаршу з картоплею, запечені у фользі, — делікатес, яким можна здивувати гостей або й просто свою родину.
Інгредієнти:
свинина (м'якоть) — 500 г;
картопля (вага вже очищеної картоплі) — 250 г;
крупа манна — 20 г;
цибуля ріпчаста — 150 г;
олія — 30-40 мл;
часник сушений — 3/4 ч. ложки;
трави італійські сушені — 1 ч. ложка;
сіль — 1 ч. ложка без гірки;
перець чорний мелений — за смаком;
вода (тепла) — 50 мл.
Приготування.
М'ясо вимити та нарізати невеликими шматочками.
Подрібнити м'ясо на м'ясорубці через ґрати з великими чи середніми отворами.
Цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками.
У сковороді розігріти 30 мл рослинної олії, викласти цибулю й обсмажувати 5-7 хвилин, до м'якості та золотистості.
Картоплю очистити та вимити. Нарізати картоплю дуже дрібними кубиками зі стороною близько 5 мм.
У мисці з'єднати свинячий фарш, картоплю та цибулю.
Всипати італійські трави, сіль, перець, сушений часник і манку.
Усе добре перемішати.
Потім влити воду.
Ще раз усе ретельно перемішати. Залишити на 5-10 хвилин.
Розігріти духовку до 180 °С.
Сформувати з фаршу ковбаски (приблизний діаметр — 2,5 см, довжина — 15-18 см).
Фольгу розрізати на прямокутники розміром трохи більше, ніж ковбаска (з припуском на загортання та формування по краях «закріпок»).
Покласти на один бік фольги сформовану ковбаску.
Загорнути ковбаску у фольгу, як цукерку, береги досить щільно закрутити.
Так сформувати всі ковбаски.
Підготовлені ковбаски викласти на лист.
Деко відправити в розігріту до 180 °С духовку, запікати ковбаски приблизно 30 хвилин.
Через деякий час розкриваємо фольгу і перевіряємо ковбаски на готовність.
Оскільки ковбаски запікалися у фользі, вони вийшли блідими, за бажання їх можна підрум'янити. Для цього потрібно обережно розгорнути фольгу, ковбаски на фользі залишити на деку.
Змастити поверхню ковбасок рослинною олією, що залишилася.
Температуру духовки збільшуємо до 200-220 °С і запікати ковбаски ще близько 10 хвилин до підрум'янювання.
Ковбаски з м'ясного фаршу з картоплею, запечені у фользі, готові.
Такі ковбаски добре подавати з овочами та свіжим хлібом, улюбленим соусом.
Також ми розповідали про м'ясо для бутербродів: простий рецепт.