Догори
Дати відгук

Ковбаски з м'ясного фаршу з картоплею, запечені у фользі

Такі ковбаски добре подавати з овочами та свіжим хлібом, улюбленим соусом.

2 хв на прочитання16 Листопада 2022, 22:21
Поділитись:

Ковбаски з м'ясного фаршу з картоплею, запечені у фользі, — делікатес, яким можна здивувати гостей або й просто свою родину.

Інгредієнти:

свинина (м'якоть) — 500 г;

картопля (вага вже очищеної картоплі) — 250 г;

крупа манна — 20 г;

цибуля ріпчаста — 150 г;

олія — ​​30-40 мл;

часник сушений — 3/4 ч. ложки;

трави італійські сушені — 1 ч. ложка;

сіль — 1 ч. ложка без гірки;

перець чорний мелений — за смаком;

вода (тепла) — 50 мл.

Приготування.

М'ясо вимити та нарізати невеликими шматочками.

Подрібнити м'ясо на м'ясорубці через ґрати з великими чи середніми отворами.

Цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками.

У сковороді розігріти 30 мл рослинної олії, викласти цибулю й обсмажувати 5-7 хвилин, до м'якості та золотистості.

Картоплю очистити та вимити. Нарізати картоплю дуже дрібними кубиками зі стороною близько 5 мм.

У мисці з'єднати свинячий фарш, картоплю та цибулю.

Всипати італійські трави, сіль, перець, сушений часник і манку.

Усе добре перемішати.

Потім влити воду.

Ще раз усе ретельно перемішати. Залишити на 5-10 хвилин.

Розігріти духовку до 180 °С.

Сформувати з фаршу ковбаски (приблизний діаметр — 2,5 см, довжина — 15-18 см).

Фольгу розрізати на прямокутники розміром трохи більше, ніж ковбаска (з припуском на загортання та формування по краях «закріпок»).

Покласти на один бік фольги сформовану ковбаску.

Загорнути ковбаску у фольгу, як цукерку, береги досить щільно закрутити.

Так сформувати всі ковбаски.

Підготовлені ковбаски викласти на лист.

Деко відправити в розігріту до 180 °С духовку, запікати ковбаски приблизно 30 хвилин.

Через деякий час розкриваємо фольгу і перевіряємо ковбаски на готовність.

Оскільки ковбаски запікалися у фользі, вони вийшли блідими, за бажання їх можна підрум'янити. Для цього потрібно обережно розгорнути фольгу, ковбаски на фользі залишити на деку.

Змастити поверхню ковбасок рослинною олією, що залишилася.

Температуру духовки збільшуємо до 200-220 °С і запікати ковбаски ще близько 10 хвилин до підрум'янювання.

Ковбаски з м'ясного фаршу з картоплею, запечені у фользі, готові.

Такі ковбаски добре подавати з овочами та свіжим хлібом, улюбленим соусом.

Також ми розповідали про м'ясо для бутербродів: простий рецепт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Найтемніша Повня 4 грудня
Найтемніша повня року: йольський час, підсумки та магія "Холодного Місяця"
3 хв на прочитання19 хвилин тому
Перед судом постануть чотири учасники групи, що розкрадала кошти УЗ
2 хв на прочитання3 години тому
Фото Держпродспоживчслужби
Лептоспіроз на Черкащині: підтверджено два випадки захворювання
1 хв на прочитання4 години тому
Фото ілюстративне
Ще сімох викрадених українських дітей вдалося возз'єднати з родинами
2 хв на прочитання5 годин тому
Масштабний удар по браконьєрах: на Тилігульському лимані викрито зловмисників із сітками та рибою
1 хв на прочитання6 годин тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на п'ятницю, 5 грудня 2025 року
16 хв на прочитання7 годин тому
Державний бюджет-2026: фінансування медицини збільшено на 38,8 млрд грн
2 хв на прочитання8 годин тому
Біогаз зі сміттєзвалищ: як підвищити видобуток і запобігти екологічній катастрофі
2 хв на прочитання9 годин тому