Догори
Дати відгук

Степанов: Частиною медреформи може стати розвиток трансплантації

1 хв на прочитання07 Липня 2020, 09:31
Поділитись:

Президент України Володимир Зеленський «дав завдання» Міністру охорони здоров’я Максиму Степанову взятися за розвиток трансплантації. Міністр у відповідь заявив, що розвиток галузі може стати частиною медреформи. Про це повідомляє пресслужба президента.

«Треба дуже потужно взятися за розвиток трансплантації в нашій країні. По-перше, в Україні такі операції в п'ять-шість разів дешевші, ніж за кордоном, а відтак доступніші для українців. Це підвищує шанс зберегти життя. По-друге, така якісна послуга за нижчу ціну може привабити іноземців», – заявив президент Зеленський під час традиційної наради.

Міністр охорони здоров’я відповів, що МОЗ уже розширює перелік лікарень, які можуть надавати послуги з трансплантації органів. Степанов вважає, що розвиток трансплантації може стати частиною медичної реформи.

Близько 5 тис. громадян України потребують трансплантації органів, причому досить незначна частка цих операцій проводиться в Україні. Відомо про регулярні проблеми з оплатою таких трансплантацій у Індії. Через бюрократичні процедури деякі пацієнти не доживають до рятівних операцій.

Зате на днях у Львові вперше провели пересадку серця.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.