Догори
Дати відгук

Стало відомо про існування симптомів коронавіруса, які зберігаються понад півроку

Відомі випадки, коли викликані вірусом порушення все ще зберігаються через вісім місяців після зараження

2 хв на прочитання30 Жовтня 2020, 10:39
Поділитись:

Якщо ви втратили нюх, то наімовірніше, що у вас є коронавірус. Проте, медики визначають, що у деяких людей навіть попри успішне лікування зараження, проявляються ознаки тривалого нездужання. Мова йде про те, що деякі симптоми COVID можуть відчуватися ще протягом декількох місяців після одужання.

Так фахівці організації COVID UK (Великобританія) вказують на те, що деякі пацієнти, які перехворіли на коронавірус, жаліються на  нездужання і погане самопочуття довше, ніж очікувалося. Подібні симптоми швидше за все  свідчать про довготривалий ковід,  попереджають експерти, пише видання Express. І додають, що вже відомі випадки, коли викликані вірусом порушення все ще зберігаються через вісім місяців після зараження.

Одним з найбільш поширених попереджувальних ознак цього стану є постійна втома, проблеми з концентрацією уваги, кажуть медики.

Також можливим маркером довготривалого ковіда можуть бути кашель, задишка, незвично довготривалі головні болі.

Частина хворих вказують на неприємні відчуття в кінцівках - втрату чутливості, оніміння, або, навпаки, хворобливі симптоми як від уколів, опіків.

Але фахівці зазначають, що симптоматика довготривалого ковіда може бути набагато більш різноманітною.

Дослідження показують, що людей, які страждають від тривалого COVID можна поділити на дві великі групи. Перша: переважають респіраторні симптоми, такі як кашель і задишка, а також стомлюваність і головні болі. Друга, більш рідкісна: порушення є мультисистемними, зачіпає багато частин тіла, включаючи мозок, кишечник, серце.

На думку вчених, визначити схильність людини, що заразилася новим вірусом, довготривалого ковіду можна за наявністю певних ознак, що виявляються під час початкової хвороби.

Зокрема це: втома, головний біль, утруднене дихання, хриплий голос, болі в м'язах.  Найбільший ризик  мати довготривалий ковід  виникає, якщо у зараженого пацієнта  вже на ранніх стадіях інфекції проявляється відразу кілька важких симптомів.

Відомо, станом на 30 жовтня лабораторно підтверджено 378 729 випадків COVID-19, з них за добу – 8 312.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.