Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • США в небезпеці й не готові до вторгнення прибульців — звіт Пентагону

США в небезпеці й не готові до вторгнення прибульців — звіт Пентагону

Що вони намагаються нам сказати?

3 хв на прочитання05 Лютого 2024, 17:37
НЛО, помічений ВМС США в 2004 році. Фото: DailyMail НЛО, помічений ВМС США в 2004 році. Фото: DailyMail
Поділитись:

Згідно з нещодавно оприлюдненим звітом, внутрішні наглядові органи Пентагону дійшли висновку, що американські чиновники не готові захистити країну в разі потенційного іншопланетного вторгнення, повідомляє DailyMail.

Документ, який зараз розсекречено, показує, що Міністерство оборони США не має добре організованої системи моніторингу та вивчення НЛО, які зараз називаються непізнаними аномальними явищами.

Офіс Генерального інспектора (ОГІ) дійшов висновку, що ця «сліпа пляма» в оборонних можливостях Міністерства оборони «становить загрозу збройним силам і національній безпеці».

Для вирішення проблем, визначених у цьому звіті, ОГІ надав 11 рекомендацій, зокрема щодо забезпечення дотримання політики захисту та розробки нових інструментів на випадок позаземного нападу.

«Зусилля Міністерства оборони щодо виявлення та розуміння НЛО були нерегулярними через конкуруючі пріоритети, відсутність суттєвого прогресу та непереконливі висновки. Однак військові пілоти продовжують повідомляти про інциденти з БПЛА, незважаючи на спорадичні зусилля Міністерства оборони щодо виявлення, звітування та аналізу цих подій», — йдеться в «Оцінці дій Міністерства оборони щодо неідентифікованих аномальних явищ», опублікованій у серпні 2023 року.

Звіт за 2023 рік — це збірник оцінок того, чи проводили Пентагон, види збройних сил, оборонні відомства і контррозвідувальні організації заходи «з виявлення, повідомлення, збору, аналізу та ідентифікації БПЛА».

У липні 2022 року Пентагон створив Загальнодоменний офіс з вирішення аномалій (AARO) для обробки повідомлень про безпілотні літальні апарати.

AARO відповідає за синхронізацію і стандартизацію збору, аналізу та ідентифікації інцидентів НЛО.

Генеральний інспектор Роберт Сторч оголосив про розсекречення звіту в четвер, зазначивши, що його було оприлюднено через «значний інтерес громадськості до того, як Міністерство оборони вирішує проблему нецільового використання зброї».

Однак у резюме засекреченого звіту ОГІ поставив під сумнів здатність нації до самоорганізації та самозахисту.

ОГІ виявив, що через відсутність керівництва на рівні Міністерства оборони AARO не розробило формального процесу виявлення та звітування про непізнані об'єкти в небі США.

Військові чиновники визначають БПЛА як «об'єкти особливого інтересу» та вимагають від екіпажів документувати й повідомляти про спостереження протягом 24 годин після вимкнення двигунів своїх літаків.

Деякі з цих незрозумілих спостережень були надіслані до AARO, але у звіті зазначається, що Міністерство оборони не вимагає цього від військових служб.

«Компоненти Міноборони значною мірою виключили географічні бойові командування, які відповідають за виявлення, стримування і запобігання загрозам і нападам на Сполучені Штати та їхні території, володіння і бази у відповідних зонах відповідальності, при розробці політик і процедур УПР», — визначив ОГІ.

У звіті також пропонується, щоб Голова Об'єднаного комітету начальників штабів видав настанови «командувачам географічних бойових одиниць щодо виявлення, звітування, збору, аналізу й ідентифікації неідентифікованих аномальних явищ у зоні їхньої відповідальності».

«Як мінімум, настанови повинні включати інструменти, які допоможуть командуванням визначити загрози, які становлять неідентифіковані аномальні явища», — ідеться в документі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.