Італійська піца підкорила весь світ. Але часто йдеться не про справжню італійську піцу, а про щось, віддалено на неї схоже. Тимчасом приготувати цю страву можна власноруч у домашніх умовах. Весь секрет — у гарному тісті тривалого бродіння, а начинку можна обрати на власний розсуд.
Інгредієнти на 3 середні піци:
пшеничне борошно в/с — 700 г;
сухі дріжджі — 3 г;
вода — 420 мл;
сіль — 14 г;
цукор — 20 г;
оливкова олія — 10 г;
начинка.
Приготування.
Розвести дріжджі в половині води, додати сіль і цукор, перемішати до розчинення.
Всипати все борошно.
Перемішати і додати воду. Якщо борошно може ввібрати в себе трохи більше води, можна додати ще 5-15 мл.
Додати оливкову олію і перемішати до об'єднання. Повноцінний заміс робити не треба.
Перекласти тісто в контейнер під кришку і залишити на півгодини.
Через півгодини зробити складку: мокрими руками розтягнути кожен край тіста і скласти до центру. Зробити складку 3-4 рази щопівгодини. Наприкінці тісто вже стане достатньо повітряним і готовим для бродіння. Після останньої складки перекласти тісто під кришку в контейнер, змащений оливковою олією, і поставити на 2-3 доби в холодильник.
Щодня обминати тісто (для випуску зайвих газів) і робити складку.
У день випічки викласти тісто на припилений борошном стіл, трохи розтягнути і розділити на 3 рівні частини. З кожної частини зробити кулю (кожен куточок загорнути в центр, перевернути і сформувати кулю) і залишити під плівкою при кімнатній температурі для відпочинку на 1,5-2 години.
Увімкнути духовку з каменем на максимальній температурі.
Взяти одну кулю і відразу пальцями продавити бортики, відступивши 2 см від краю кулі.
Підняти заготівлю на кулачки і почати «крутити» тісто, щоби центр розтягнувся.
Перекласти тісто на пергамент/тефлон.
Змастити основу соусом, викласти сир і зверху начинку.
Пекти на камені 5-8 хвилин до рум'яного борту.
Після кожної піци прогрівати духовку щонайменше 10 хвилин.
Більше новин читайте на GreenPost.