Догори
Дати відгук

Простий рецепт закритої піци, що тане в роті: кальцоне

Готуємо кальцоне, як у Неаполі!

1 хв на прочитання2 години тому
Фото: Acozykitchen.com Фото: Acozykitchen.com
Поділитись:

Кальцоне — класична страва Італії, котра по суті своїй є закритою піцою з довільною начинкою. Ми ж відібрали для вас простий варіант з грибами та моцарелою.

Інгредієнти.

борошно пшеничне — 250-270 г;

вода — 150 мл;

сухі дріжджі — 3 г;

цукор — 1 ч. л.;

сіль — ½ ч. л.;

олія — 1 ст. л.;

томатний соус — 100 г;

шинка — 75 г;

моцарела — 90 г;

гриби (печериці) — 75 г;

оливкова олія — 1 ч. л.;

італійські трави — до смаку.

Приготування.

У мисці змішати борошно, сіль, цукор та сухі дріжджі. Поступово додавати теплу воду та олію, замішуючи тісто. Вимісити до еластичного стану. Накрити тісто харчовою плівкою та залишити в теплому місці на 40-60 хвилин, щоб воно збільшилося в об'ємі вдвічі.

Нарізати гриби слайсами, шинку — смужками, а моцарелу натерти на тертці.

Тісто, що піднялося, розділити на дві частини (або одну, якщо хочете великий кальцоне). Розкачати тісто в тонкий круглий корж.

На одну половину коржа викласти томатний соус, посипати італійськими травами. Далі шарами викласти гриби, шинку та моцарелу. Залишити краї вільними.

Запечатати кальцоне. Накрити начинку другою половиною тіста і щільно скріпити краї, щоб вийшов пиріг у формі півмісяця. Зробити зверху кілька невеликих надрізів для виходу пари.

Розігріти духовку до 220°C. Перекласти кальцоне на деко, застелене пергаментом, і випікати протягом 12-15 хвилин, доки тісто не стане золотаво-коричневим.

Більше рецептів читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: Uwaterloo.ca
Від аналогового до цифрового: ШІ пише медичні нотатки, щоб лікарі рятували життя швидше
2 хв на прочитання3 години тому
Анастасія Дерев'янко / Фото:facebook.com/vadym.filashkin
Україна увійшла до трійки лідерів на Всесвітніх іграх-2025, виборовши 44 медалі
1 хв на прочитанняВчора
Фото: Biology.utah.edu
Невидимі сусіди в нирках: нове дослідження показало, що у нирках та інших органах живуть мікробіоми
2 хв на прочитанняВчора
Зображення має ілюстративний характер. Фото: pexels.com/Deon Black
Міф про "великий пеніс": сексологиня пояснила, який розмір насправді приносить задоволення
1 хв на прочитанняВчора
Британська екологічна мрія розбилась об американський імпорт
2 хв на прочитанняВчора
Українські боксери U23 тріумфували в Сараєво, виборовши 11 медалей та першість у турнірі
1 хв на прочитанняВчора
Молоко, ромашковий чай чи індичка? Що насправді допомагає заснути
3 хв на прочитанняВчора
Ядерна енергетика може стати альтернативою вугіллю в Сербії
1 хв на прочитанняВчора