Простий рецепт закритої піци, що тане в роті: кальцоне
Готуємо кальцоне, як у Неаполі!

Кальцоне — класична страва Італії, котра по суті своїй є закритою піцою з довільною начинкою. Ми ж відібрали для вас простий варіант з грибами та моцарелою.
Інгредієнти.
борошно пшеничне — 250-270 г;
вода — 150 мл;
сухі дріжджі — 3 г;
цукор — 1 ч. л.;
сіль — ½ ч. л.;
олія — 1 ст. л.;
томатний соус — 100 г;
шинка — 75 г;
моцарела — 90 г;
гриби (печериці) — 75 г;
оливкова олія — 1 ч. л.;
італійські трави — до смаку.
Приготування.
У мисці змішати борошно, сіль, цукор та сухі дріжджі. Поступово додавати теплу воду та олію, замішуючи тісто. Вимісити до еластичного стану. Накрити тісто харчовою плівкою та залишити в теплому місці на 40-60 хвилин, щоб воно збільшилося в об'ємі вдвічі.
Нарізати гриби слайсами, шинку — смужками, а моцарелу натерти на тертці.
Тісто, що піднялося, розділити на дві частини (або одну, якщо хочете великий кальцоне). Розкачати тісто в тонкий круглий корж.
На одну половину коржа викласти томатний соус, посипати італійськими травами. Далі шарами викласти гриби, шинку та моцарелу. Залишити краї вільними.
Запечатати кальцоне. Накрити начинку другою половиною тіста і щільно скріпити краї, щоб вийшов пиріг у формі півмісяця. Зробити зверху кілька невеликих надрізів для виходу пари.
Розігріти духовку до 220°C. Перекласти кальцоне на деко, застелене пергаментом, і випікати протягом 12-15 хвилин, доки тісто не стане золотаво-коричневим.
Більше рецептів читайте на GreenPost.



