- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Солянка з ковбасою та язиком — незвичайний рецепт класичної першої страви
Солянка з ковбасою та язиком — незвичайний рецепт класичної першої страви
Якщо не вживаєте магазинної ковбаси, можете приготувати з домашньої — вийде ще смачніше.
Солянка — одна з найпопулярніших м’ясних страв, яка поєднує різні види м'яса, копченостей і прянощів. Є багато варіантів цієї першої страви — наприклад, солянка з ковбасою та язиком.
Головне не пересоліть суп — адже в ньому і так багато копченостей, і після настоювання він може стати занадто солоним. Також чудово підійдуть квашені огірки — вони нададуть страві кислинки. Головне — обирайте тверді та щільні огірочки. Для гарної подачі після приготування можна розлити солянку у глиняні горщики та поставити в духовку на кілька хвилин.
Але пам’ятайте, що оливки, маслини, каперси чи зелень додаються лише після будь-якої термічної обробки. Оливки повинні бути без кісточок. Якщо не вживаєте магазинної ковбаси, можете приготувати з домашньої — вийде ще смачніше. Для гостроти смаку можете додати ½ стручка гострого перцю, головне — очистіть його від насіння й не забудьте витягти після приготування.
Інгредієнти:
яловичина — 500 г;
свинячий язик — 1 шт.;
курятина — 500 г;
копчена ковбаса — 150 г;
цибуля — 2 шт.;
морква — 4 шт.;
маслини — ½ банки;
лимон — 1 шт.;
картопля — 4 шт.;
сіль, перець, зелень, сметана, томатна паста — до смаку.
Приготування.
Все м’ясо і язик відварити до готовності, охолодити, нарізати кубиками.
Моркву натерти на грубій тертці, порізати цибулю, огірки та картоплю.
Моркву й цибулю пасерувати на олії в каструлі. Додати томатну пасту і тушкувати 15 хвилин на слабкому вогні.
Додати м’ясо, ковбасу, язик, маслини, огірки та картоплю.
Залити все гарячою водою, посолити, поперчити й варити ще 20 хвилин.
Більше новин читайте на GreenPost.